Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kunnen aalbessen tegen een schutting groeien?

Ik moet een schutting laten begroeien op de camping. Kan ik dat met fruit doen

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Tuin
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat is o.a. afhankelijk van de ligging van de schutting. Staat er zon op , een gedeelte van de dag of de hele dag?

Rode of witte aalbessen, dat is de eerste keuze. De rode zijn zoeter , maar witte worden minder snel gepakt door vogels.

Rode groeien het best in de zon, kunnen het hele jaar door geplant worden , beste tijd is oktober - maart . planten slaan het makkelijkst aan en behoeven niet [of weinig] extra water na het planten.
Een rode bes groeit zeer gemakkelijk maar staat liever niet te nat. >loopt het water niet weg na een regenbui, dan is het waarschijnlijk te nat!

>>>Gewone planten kunnen op één tot anderhalve meter uit elkaar. Als u planten gaat uitleiden om bijvoorbeeld een laag hek te vullen, kunt u een kortere afstand van ongeveer 70cm. aanhouden.<<<

Voor meer info zie link .
Meer info zie


http://www.fruitbomen.net/informatie/p/44/een-rode-bessenstruik-kopen-planten-en-verzorgen/

Toegevoegd na 8 minuten:
Antwoord :
ja dat kan als er de hele dag zon op staat, als er ook schaduw is , zal de produktie misschien minder zijn , maar in ieder geval mindere kwaliteit vruchten zijn. Bovendien is het belangrijk om aan 'onderhouds-snoei' te doen; het leiden van takken is ook belangrijk, zodat licht en warmte beter bij alle takken kan komen , dit geeft een betere kwaliteit bessen en voorkomt ziekten.

Plaats in de tuin : Zon of, maar met mindere kwaliteit vruchten, halfschaduw.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding