Hoe krijg ik snel de wortels van een boom/struik uit mijn tuin zodat deze niet blijven groeien

grote gedeelte weggehaald nu de wortels nog

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jammer dat je het grootste gedelte hebt weggehaald! Als je een sruik of boom rooit laat dan de stam of dikste takken van boom of struik 1.50 m.á 2m. boven de grond staan. Graaf dan rond de boom of struik de wortels zo diep en ruim mogelijk vrij. Probeer daarna de stam als hefboom te gebruiken door hem zo hoog mogelijk vast te pakken en heen en weer te bewegen zo dat de wortels los komen. Lukt dit niet sla dan de dikste wortels met een bijl of steekschop over. Uiteindelijk zal de stam met wortels uit de grond vrij komen. In jou geval zit er niks anders op dan het zelfde te doen, maar helaas kun je geen gebruik meer maken van de stam of gezaagde takken van een struik.

Alles wegspitten wat voor je tuin niet altijd leuk is of er een paar keer een niet milieu vriendenlijk middel (sorry) opspuiten als je het zo niet wegkrijgt. Zelf gebruik in dan een paar keer round up dat is een onkruid verdelger maar werkt hiervoor ook. Op de afgezaagde/geknipte resten spuiten het wordt opgenomen door de resten en die vervoeren het naar de wortels. Zo gaan ze uiteindelijk dood.

ik heb een grote, enorm lelijke forsythia eens eerst afgezaagd, en daarna de grootste wortels die van de tronk afliepen ook doorgezaagd. er is niets meer van teruggekomen, en de boel was met een paar jaar verteerd en vergaan.

Grond en wortels goed losmaken! Door spitten totdat je alles los hebt. Te zwaar? Ik heb er wel eens een touw om de wortels gebonden (bij boom) en met een trekhaak aan de auto het uit de grond getrokken. Succes in ieder geval! Toegevoegd na 21 minuten: Gewoon door scheppen, tot het diepste punt, alles verwijderen, lijkt mij de beste optie!

Ik weet nog een goed e-book op: http://tinyurl.com/PraktischeTuinTips

Bronnen:
http://tinyurl.com/PraktischeTuinTips

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100