Ziet deze trachycarpus fortunei er gezond uit?

Deze mooie boom heb ik deze zomer gepland bij ons vakantiehuis in de bergen 1 km hoogte. Het is nu eind november , hoe ziet de plant er naar de eerder genoemde omstandigheden uit? Ik was van plan om isolatie maatregelen te treffen vanaf -15 graden, is dit een goede denkstap?

Alvast dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt de plant pas deze zomer geplant, dus ik ga ervan uit dat het een vrij jonge plant betreft: die hebben bescherming nodig tegen gure wind. Verder kan deze plant veel lagere temperaturen verdragen dan andere palmen, maar zo vreselijk winterhard is hij nou ook weer niet. Ik zou het geluk niet tarten, maar eerder maatregelen treffen en niet wachten tot het -15 is.

Bronnen:
botanica.

Je Palm ziet er gezond uit. Palmen groeien maar langzaam, zeker als je ze net hebt geplant. Ieder jaar komen er enkele nieuwe bladeren aan en zullen er enkele bladeren afsterven. Zo ontstaat de stam van de palm. Maar voordat de strenge vorst er is, nu dus, kun je hem gaan inpakken- beschermen. Het is de vraag of hij op 1 km. hoogte de winter zal overleven. Door al het inpakken en weer uitpakken zal de palm nooit echt mooi worden. De ingepakte bladeren zullen makkelijk knakken en bruin worden en tegen de tijd dat er weer nieuwe aan zitten, moet je weer gaan inpakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100