Wat te doen als ik een verlengsnoer heb gekocht bij een bouwmarkt voor elektrische grasmaaier en stekker en aansluitpunt passen niet op elkaar?

Moet ik terug gaan naar bouwmarkt voor geld terug? Het verlengsnoer heb ik op aanraden van de verkoper gekocht en het is een oranje snoer.

Toegevoegd na 14 uur:
Het verlengsnoer heeft waar de stekker erin moet, geen gaatjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ruilen kan altijd, of het nou past of niet past. Maak even een foto van de stekker van je grasmaaier en neem die foto mee naar de winkel. Maar... is het niet zo dat de 'gaatjes' waar de stekker in moet, zijn beveiligd? Verlengsnoeren voor buiten hebben dat wel vaker. Er zit dan een soort klepje voor de gaatjes dat moet voorkomen dat er vocht en vuil in komt als er geen stekker in zit. Je kunt dan gewoon de stekker erin steken, de veiligheidsplaatjes gaan dan vanzelf opzij. Soms moet je - vooral bij het eerste gebruik - wel heel hard duwen voor je de stekker erin hebt.

Ja, verkeerd geadviseerd. Bonnetje mee en geld terugvragen.

Het past eigenlijk altijd, echter er zijn geaarde en ongeaarde verlengsnoeren en stekkers. Is jouw grasmaaier geaard, dan moet je ook een geaard verlengsnoer hebben, dan pas het wel. Dus even terug en ruilen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100