Egelnest gemaakt is dit niet te laat ?

Vraag me dit af ivm winterslaap heb een soort mand gekocht bij tuincentrum en hem in de tuin gezet onder bamboe haag met blad erover een laagje plastiek en dan weer blad eroverheen met stokje vast gezet.
Heb al een nest hier met egels maar weet niet of die voldoende beschermt tegen de winter.
hoor zo nu en dan gehoest uit dat nest dus er zit een egel in.
Kan ik een andere er nog blij mee maken of te laat neergezet.

Toegevoegd na 1 uur:
foto van nest waar nu zeker een egel in zit denk zelfs 2 .
zitten hier al een paar jaar maar nest 2jaar.
Erg mooi van bambo blaadjes gemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, dit is helemaal niet te laat. Het is nog zacht weer, dus van winterslaap is nog geen sprake. Bovendien gaan de jonkies later in winterslaap, en liefst met z'n vijven. Geen slecht idee nog wat kattenvoer/pindakaas te geven nu.

Of je hem te laat hebt neergezet weet ik niet, ik kan je wel wat vertellen over dat "gehoest". Dat is geen ziekte maar een waarschuwingsgeluid dat je uit de buurt moet blijven. Heb dit ook een keer gehad met een egel die in mijn schuur logeerde. Een mevrouw van een egelopvangcentrum heeft me dat uitgelegd.

Kun je geen kontakt opnemen met een egel opvang? Ik kreeg ooit geen egel mee omdat er plastic in de tuin was, dat is gevaarlijk. Ook heb ik zo m'n twijvels over de voeding, gewone pindakaas te zout voor vogels dus ook voor egels? En kattenbrokken ook? De gel opvang kan je zeker uitsluitsel geven over het nest en de voeding. Heel veel plezier ermee. Maaike Toegevoegd na 22 uur: Ik ben niet duidelijk geweest. Sorry Ik bedoel de egel-opvang te bellen voor advies tot betrekking het plastic ondergrondje en de kattenbrokken en de pindakaas. Zeker Niet weg brengen naar de egel-opvang. Vrij en blij in de natuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100