Is 'universele potgrond' goed genoeg voor het planten van een boompje in pot?

Deze universele grond vind je vaak bij supermarkten, maar ook bij de tuincentra. Daarnaast is er speciale grond voor buxus, orchidee etc. Ik ga een fruitboompje in pot zetten - is de universele grond daar goed genoeg voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij gebruiken hier ook Universele potgrond voor de fruitbomen, en wij zijn een fruitbomenkwekerij! haha Pas wel op met de kwaliteit van de potgrond. Grond bij een tuincentrum is vaak stukken beter dan bij een bouwmarkt of supermarkt. En laat je niet verleiden door "extra meststoffen toegevoegd", das vaak juist een teken dat het troep is. Een fruitboom in pot gaat vaak prima, maar pas in de zomer wel op met water geven.

Zoals de naam al doet vermoeden, is universele potgrond een alleskunner. Uitermate geschikt voor vele doeleinden, zoals het verpotten van kamerplanten, het vullen van terras- en bloembakken, het planten van bomen en struiken en het kweken van perkplanten, vaste planten en groenteplanten. http://www.rhp.nl/nl/consumer/potgrond/1288962752/Universele-potgrond/

de universele potgrond is prima geschikt voor je boompje. bedenk echter wel dat er geen langzaam vrijkomende voeding aan is toegevoegd, dus na een week of zes moet je de voedselvoorziening bij gaan houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100