Welk insect is dit? (zie foto)

In een boom kwam ik deze beestjes tegen. Het zijn geen luizen want ze lopen heel snel over de bladeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hmm... Ik weet niet wat de correcte benaming is, maar bij ons noemen ze dat schuimbeestjes. Ik denk dat het zulke beestjes zijn. Zie je soms (vooral 's morgens) soms wat wit,op je bladeren? Dan zijn het zeker schuimbeestjes.

Het zijn cicaden. Daar bestaan veel soorten van. Ik krijg 'm net niet groot genoeg om het kleurpatroon goed te kunnen zien. Maar het zou een Rhododendroncicade kunnen zijn. Toegevoegd na 1 uur: Ten behoeve van Mariejose zet ik nog even een uitknipsel van de foto van vraagsteller eronder:

Het zijn witte vliegen (Aleyrodidae), ook wel motluizen, zijn een familie van wantsachtige insecten. Deze insecten hebben 7-ledige antennen en twee paar gelijkvormige, transparante, witte of gemarmerde vleugels. Hun lichaamslengte bedraagt 1 tot 3 mm. Het zijn kleine Hemiptera die zich voeden op de onderkant van bladeren van planten. Ze beschadigen planten door de floëem aan te boren. De plant verliest turgor en reageert op het toxische speeksel van de witte vlieg. Omdat wittevliegen in grote groepen samenleven kunnen ze een plant totaal te gronde richten. Het kan zo erg zijn dat wanneer iemand een blad aanraakt, een zwerm witte vliegen opvliegt voordat ze zich weer aan de onderkant van het blad vestigen. Ook scheiden ze honingdauw uit wat de groei van schimmels bevordert en door zijn kleverigheid bijvoorbeeld een katoenplant volledig kan beschadigen. Hun eieren worden aan de onderkant van bladeren afgezet. Toegevoegd na 2 minuten: Bekijk de foto maar eens op onderstaande link: http://www.google.nl/search?q=witte+vlieg&rls=com.microsoft:nl:IE-Address&oe=UTF-8&rlz=1I7ACAW&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=nl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=RwItUrbNO7Km0wWG1YD4Bw&biw=1280&bih=644&sei=SwItUpuRB8PC0QXKg4DACA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=oE9hKKwW2tu2qM%3A%3BXpW8YxAn45YQRM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dezeeuwsefuchsiavereniging.nl%252Ffotos_belagers%252Fwitte%252Bvlieg%252Bin%252Bsierplanten170x170.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dezeeuwsefuchsiavereniging.nl%252Fbelagers.html%3B170%3B170

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100