Wat voor bloemen/planten/groenten/fruit zijn op een studentenkamer te kweken?

Ik woon in een studentenkamer waar meestal rond de middag volop zon op de vensterbank staat. Warm wordt het (in de zomer) al vrij snel in mijn 'hok' :')

Weet jij het antwoord?

/2500

wietplanten ;) Maar zonder gekheid, vetplanten en cactussen kan, maar je kunt ook proberen om minitomaten of pepers te kweken, kan heel goed in een flinke bloempot

Weet je, als ik eerlijk ben, kan je alleen maar kamerplanten zetten op je kamer en hopen, met voldoende kennis van planten, dat ze niet te snel dood zullen gaan. Bloemen, groente en fruit, wil echt niet lukken, hooguit een tomaat in pot, waar al tomaten aan zitten, die dan mogelijk nog rijp worden in huis. meer is echt niet mogelijk. Rond de middag heb je veel zon zeg je, maar die 5 uren er voor dus niet en die 6 uur er na dus ook niet.

Even wat gezond tegengas, Zoek op google op wat de beste omstandigheden zijn voor tomatenplantjes, koop voor een eurootje wat zaadjes en probeer het uit! Qua kosten hebben we het hier over bijna niks, dus veel heb je niet te verliezen!

Paprika's, basilicum kunnen ook. Koop wat zaad bij amateurs, is veel goedkoper maar wel veel minder zaad. Google maar op bv "belevenissen van een tuinkabouter" of "marktplaats". Tomatenzaad kun ui uit een gewone tomaat halen, je kan natuurlijk ook één aparte tomaat kopen. Gaat makkelijk. Het is nu wel een beetje aan de late kant. Basilicum kan misschien nog. Succes. maaike

Citrusvruchten, en dan vooral de kleinblijvende varieteiten zoals Kumquat (fukushu) of Calamondine, Limonella. Eetbaar - makkelijke en mooie kamerplant. Veel kruiden gaan ook goed, maar krijgen wel snel meeldauw. "Nederlandse" fruitsoorten zijn echte buitenplanten, en hebben ook een koude periode in de winter nodig om fruit te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100