Wanneer beginnen met aanleggen van een nieuwe tuin?

In het voorjaar of is de zomer beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal op het moment waarop je begint ;-) Jaargetijde maakt niks uit.

Voor alle twee valt iets te zeggen. Ik zou denken de zomer, omdat het niet echt handig is als de tuin open ligt en het gaat hard regenen. Aan de andere kant heb je die kans natuurlijk altijd en als je dingen wil planten lijkt de lente me beter.

Als de vorst uit de grond is en de weer voorspellingen goed zijn. Succes:)(misschien handig om rekening te houden wanneer de bloemetjes etc. gepland moeten worden)

Er is geen mooiere tijd dan het voorjaar. Voor bomen en gazon de ideale tijd. Ook kan je vaste planten poten die in de zomer bloeien. Ik zou nog even wachten,en eind April aan de slag,bereid je vast voor,op internet is alles te vinden wat je nodig hebt,de voor pret is altijd al leuk. Succes

Ieder jaargetijde heeft wel iets: Winter: je begint voordat de planten gaan groeien, maar je hebt wel sneeuw. Lente: de planten beginnen weer uit te lopen, maar qua weer het beste. Zomer: altijd lekker weer, maar wel te laat en te warm. Herfst: ook wel op tijd voor de sneeuw, maar dan heb je weer regen...

Voorjaar/ najaar is het meest gunstig. ( kan gerust het gehele jaar als het maar niet vriest ) Voorjaar dan is de vorst vrijwel over en heb je garantie dat nieuwe planten goed aanslaan en dan kun je nog net voor de zomer in je nieuwe tuin zitten/liggen. Zelfde geld voor het najaar dan zit het groeiseizoen er op en ben je net nog op tijd voor het gaat winteren en de grond niet in kom. Zomer is minder gunstig omdat je vaak toch gebruik maak van de tuin en vaak de droogte parte kan spelen ( veel water geven enz. ) kan het weten ben zelf hovenier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100