Mijn tomatenplantje heeft een hele dunne steel. Word deze nog dikker?

Ik heb mijn tomatenplantje binnen gezaaid, omdat ik dacht dat ie buiten opgegeten zou worden en misschien zou verbranden (het is hier altijd 28 graden). Maar nu heeft mijn tomatenplantje een dunne steel. Ik heb het zaadje daarvan pas een week geleden gezaaid, maar ineens maakte die een groeispeurt. In 1 nacht tijd issie 1,5cm gegroeid!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naarmate de plant groeit zal de steel natuurlijk dikker worden. Voor een compacte plant is het echter wel belangrijk om te zorgen dat de plant véél licht krijgt, en niet te veel water. Anders krijg je lange slappe stengels.

Dat je plantje zo snel is gekiemd en gegroeid is komt omdat de temperatuur aan de hoge kant is geweest. De plant of plantjes moeten nu dus afgeremd worden en iets koeler worden weggezet. Laat de plant of plantjes dus rustig staan op een koelere plaats en alles komt na verloop van een of enkele weken best wel in orde. Toegevoegd na 9 uur: Wat je ook nog kunt doen is er heel voorzichtig een paar lucifers of satestokjes langs zetten als extra steun.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100