Na hoeveel dagen kan je gezaaid gras maaien?

Ik had nog een schaal waar wat in moest, toen dacht ik, ik zaai er gewoon gras in. We hadden namelijk nog gazonzaad liggen. Het is nu denk ik anderhalve week jong, en de eerste sprieten zijn al +- 8cm. Er is iemand tegenaan gekomen, waardoor wat sprieten geknakt zijn. Ik wil het graag afknippen, maar ik weet niet of dat al kan. Het gras groeide in het begin erg snel, misschien wel 1.5 cm per dag! Er komen trouwens nog steeds nieuwe sprietjes uit de grond. Waarschijlijk komt dat omdat ik de grond met zaad gemengt heb, en de lagere zaadjes nog helemaal naar boven moesten groeien.

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik heb het binnen gezaaid, misschien is dat belangrijk om te weten. :)
Als aanvulling op mijn interieur.

Toegevoegd na 25 minuten:
En op welke hoogte moet het gemaaid worden? is er een minimale hoogte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een leuk idee om binnen gras te zaaien. Zorg er in ieder geval voor dat de schaal voldoende licht krijgt. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de schaal niet in een te warme omgeving staat. (het liefst dus dicht bij een raam. Nu de eerste grassprieten naar boven komen is het zaak deze direct terug naar 3 cm hoogte te knippen. Indien je dit de komende periode goed doet, zal het “gazonnetje” goed dicht groeien.

Bronnen:
www.grasleggen.nl

Kan altijd; nieuw gras moet je altijd knippen met een (hegge)schaar omdat je het anders uit de grond trekt omdat de wortels nog iet genoeg vast zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100