mieren onder terras, een hele kolonie: hoe te bestrijden?

ons terras van baksteentjes lijkt ondergraven te worden door mieren. het zand wordt volop naar buiten gebracht en hier en daar zakt stenen zelf al weg. wij doen er van alles aan (mierenpoeder, heet water), maar niks helpt. wie heeft een oplossing

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja verschrikkelijk, is een jaarlijks terugkerende ellende. Wij ,en heel veel mensen heben er ooklast van, en ze zijn moeilijk uit te roeien,wat wij hebben gedaan is,bij de supermarkt zo,n knijpflesje met citroen,in een emmer doen en dan over de straat gieten.En ik moet zeggen niet verkeerd.We hebben veel minder last, die krengen houden niet van zuur,en nu zijn ze verdwenen,wij herhalen het wel elke week. Ik zou zeggen het is het proberen waard,Suc6 Toegevoegd na 1 minuut: uiteraard citroen met water mengen. Toegevoegd na 2 minuten: En niet als er regen komt.

Mierenpoeder op die plek strooien is echt de enige oplossing. Ze nemen dat poeder mee in de nest en daar gaan ze allemaal kapot. Het kan zijn dat u er zoveel heeft dat u een tijdje moet volhouden en steeds herhalen. Bij mij is het alvast doeltreffend.

Spiritus in het nest gieten en aansteken werkt ook zo deden wij dat vroeger.

koop van Ecostyle het niet giftige mierenpoeder en strooi dat er overheen. Het is op basis van planten, de mieren gaan er niet van dood, maar raken de weg kwijt en vinden het nest niet meer terug. Paar keer herhalen, succes verzekerd.

wij hadden ze in huis en in de tuin, verschillende lokdozen geprobeerd met duidelijk 1 winnaar, die van Bayer. Was ooit te koop bij doe het zelf zaken maar kon ze dit jaar niet vinden, wel online, zie bron. Duurt minstens een week maar dan ben je ook van ze af. Op de molshoopformaat nesten in het gras in de tuin heb ik mierenpoeder van het kruidvat gestrooid, werkte vrijwel meteen. Geen mier meer gezien.

Ik heb vaak een heel goed resultaat gehad met limonadesiroop waarin ik wat mierenpoeder heb verwerkt. De mieren zijn dol op de zoete limonadesiroop en ze nemen tevens het mierenpoeder mee het nest in. Na enkele dagen zijn de mieren verdwenen.

Spiritus of terpentine in de mierengaatjes spuiten en er een brandende lucifer in steken. Erg effectief, zo zijn wij van meerdere plagen afgekomen.

Om de paar stenen kruidnagels steken,goed aandrukken,ze houden absoluut niet van die sterke lucht! Niet alleen waar ze naar boven komen want dan beginnen ze een klein stukje verder opnieuw! Kruidnagel poeder werkt ook maar is weg na een regenbui! Het is veel werk maar voor mij de beste oplossing omdat je voor de hele zomer klaar bent! Is ook dier-en plantvriendelijk!

Mijn oma gebruikte vroeger stuivers, ze zei dan dat de mieren niet tegen het koper van de stuivers konden Google: witte peper strooien koffiedik alsook restjes koffie uitgieten fijn gesnipperde rauwe uien strooien knoflookteentjes open wrijven kruidnagel in kieren en voegen steken koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen. Een zeer doeltreffende methode om het ongedierte definitief te doen doen verhuizen naar de mierenhemel: een mengsel maken van bakkersgist en keukenstroop een mengsel van poedersuiker en droge gist. De mieren nemen zo'n lekkere zoete mengsels mee naar hun nest, eten ervan sterven door het uitzetten van de gist. de koperen euro-muntstukjes op het mierenpad leggen waar ze het huis binnen komen. Met de komst van de euro betaalt men weer grotendeels met koperen munten. De munten van 1, 2 en 5 eurocent, worden gemaakt uit staal met een koperlaag. De munten van 10, 20 en 50 eurocent worden geslagen uit een legering van 89% koper. Vroeger gebruikte men koperen halve frankjes (B) of koperen stuivers (NL). Een streep met citroen afwas over de plek waar ze steeds vandaan komen Aan de geur van bepaalde planten hebben de mieren een hekel. Op plaatsen waar je mieren op afstand wil houden, kun je volgende bloemen planten of de bladeren ervan op het nest uitstrooien: lavendel (Lavandula officinalis) tomaten (Solanum Lycopersicum) afrikaantjes (Tagetes) werkt al voor de bloei boerenwormkruid (Tanacetum vulgare) polei = wilde munt (Mentha pulegium) wijnruit (ruta graveolens) rozemarijn (rosmarinus) majoraan (majorana hortensis) kruizemunt (Mentha crispa) lavas / maggikruid (Levisticum officinalis) brandnetel (Urtica dioica) goudsbloem (Calendula officinalis) werkt pas als de plant bloeit. De enkelbloemige hebben meer effect dan dubbele cultivars. Nog een methode om een mierennest kwijt te raken is verschillende liters kokend water over de nestuitgangen gieten (dit enkele dagen herhalen). De meest vriendelijke manier voor de mieren zelf is hun nest opscheppen met een spade en elders deponeren. Heel milieuvriendelijk: vul bloempotten met tuinaarde en zet deze omgekeerd bovenop de nesten. Binnen de 14 dagen hebben de mieren hierin hun nest gemaakt en dus ook hun eitjes gelegd. Hier is het om te doen; neem de potten weg en kieper ze leeg in het kippenhok of verbrand de aarde.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/dieren_mieren.htm

Kaneel strooien bij de kieren waar de mieren uit komen.

Als het de nieuwe mieren genaamd "draaigatjes"zijn kun je doen wat je wilt daar is geen enkel bestrijdingsmiddel tegen opgewassen zelfs de gemeentes weten zich er geen raad mee het enige wat je kunt doen is dagelijks 2 x je tuin doorgaan en ze met mierenpoeder proberen te verwijderen maar dan komen ze na een paar uur weer ergens anders naar boven de mieren die ik hiermee bedoel zijn klein maken in no time bergen zand en ze bijten op You Tube kun je ook vanalles over deze krengen vinden.

slang komkommer schillen en op de mieren plek neer leggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100