Ik heb sinds half april een magnolia struik. De knoppen die er in het begin nog aanzaten zijn nu verdroogd. Hoe weet ik of de struik nog leeft?

Ik geef de struik elke dag water, heb er een zanddijk-je omheen gemaakt. Ik mag de struik niet snoeien staat op het kaartje, dus een takje afbreken om te kijken of daar nog leven in zit lijkt me ook geen goed idee...of wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou nog kunnen kijken of het gedeelte onder de barst groen is door de barst een klein stukje te verwijderen. Maar ik heb weinig hoop dat hij nog leeft..

Er had al 4 weken lang, bladeren aan moeten zitten, dus helaas, je struikje zal bevroren zijn, met nog heel veel andere planten dit jaar. Soms bevriezen alleen de bloemknoppen van de magnolia, maar deze winter was de vorst ongekend streng.

Een magnolia HOEFT niet gesnoeid te worden dus een takje afbreken kan echt geen kwaad. Als het niet al te warm is zou ik hem ook niet elke dag water geven,zijn wortels zouden nu al zo ver moeten zijn dat hij zelf de voeding uit de grond haalt,te veel water is ook niet goed. Ik hoop voor je dat hij niet dood is dus succes er mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100