Moeten de oude bloemen van een sering er nou wel of niet uitgehaald worden?

Er komen nu bolletjes aan en ik hoorde dat je die eruit moest halen. Weet niet waarom eigenlijk. Iemand wel????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat had je eigenlijk al gelijk na de bloei moeten doen. Toegevoegd na 47 seconden: De bolletjes zijn waarschijnlijk zaad, die zou ik wel weg halen, dit gaat ten koste van de plant zelf. Toegevoegd na 3 minuten: Heb net ook meer gevonden over de sering, kun je doorlezen.. en ja de zaadbollen kun je idd beter verwijderen..zie link. Toegevoegd na 36 minuten: Ik ben blij dat je overtuigd bent:) Ik wist natuurlijk niet dat het al zo'n hele grote struik was, de volgende keer misschien eerder even snoeien gelijk na de bloei.. succes.

Bronnen:
http://www.seringen.nl/Tuin-Seringen-Verzo...

Nou, wij hebben al 30 jaar een seringen boom,echt nog nooit heb ik er ook maar wat uitgehaald.Toch geen doen als je zo,n grote boom heb staan dat is het zelfde met rododendron daar moet je ook alles uit halen volgens de regels,nou geen beginnen aan, k,haal er niks uit en het bloeit als een tierelier,ik zou zeggen,laat die bolletjes maar lekker zitten hoor.

Zaadvorming kost de boom veel energie. Bij een oude boom zal je daar niet zoveel van merken. Wel is het in de regel zo dat je direct na de bloei kan terugsnoeien om de grote van de struik of boom in toom kan houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100