Hoe snoei ik "de struik met de rode bladeren"?

In de tuin staat een struik waarvan ik de naam niet weet. In het voorjaar (rond april) krijgt hij felrode bladeren. Daarna is hij gewoon groen.

Die struik wordt wat hoog en breed. Ik wil hem dus snoeien. Het enige doel is hem wat in toom te houden.

Maar "van binnen" is hij vrij kaal. Zodra ik hem wat snoei, zie je dus een kale plek. Dat is niet erg, mits die kale plek weer zal volgroeien met nieuw blad.

Hoe en wanneer snoei ik deze struik het beste?

Toegevoegd na 13 uur:
 
((Oude) foto toegevoegd.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu is een hele beste tijd om je Photinia te snoeien, dan komt er nog veel nieuw rood blad aan. Knip er gerust maar de helft van af, is niet belangrijk waar. Ziet er dan even niet uit en erg kaal, maar dat komt goed. Toegevoegd na 17 uur: Goed dat je er een foto bij hebt gezet want het is helemaal geen Photinia maar een Pyrus 'Flame of the forest' Het snoeien van deze struik is veel moeilijker. Toch kan je ook hier een flink stuk van de struik afknippen, maar het het herstel gaat veel moeizamer, het kan wel 2 tot 3 jaar duren voordat hij weer mooi is. Hier in het Rana park heb ik er twee helemaal afgezaagd tot 50 cm. hoog ( waren 2 m. ), vorig jaar liepen ze een beetje uit, nu veel meer. Dat komt vooral omdat dit soort maar heel kort in het seisoen groeit, de hoofdgroei ( rode blad) is al voorbij en er komt nog een kleine nagroei in de nazomer.

Is het misschien de Photinia (zie link)? Er zijn verschillende varianten van, maar rood in het voorjaar als afweer van de felle zon, kleurt daarna door naar groen. Wb snoeien (uit de bron): "Photinia x fraseri heeft weinig snoei nodig. Als er al gesnoeid moet worden, dan is het vroege voorjaar de aangewezen tijd daarvoor. Op sterk terugsnoeien tot ver in het oude hout reageert de struik doorgaans goed. Zo'n sterke snoei wordt alleen uitgevoerd om de struik eens flink te verjongen. Wie een (formele) haag van glansmispel heeft of wil planten, kan in het voorjaar en de zomer knippen. Het aardige daarvan is, dat meer felrood gekleurde bladen zich ontwikkelen. Photinia villosa var. laevis wordt in de winter tijdens de rustperiode gesnoeid. Deze glansmispel is bladverliezend en dus in de winter kaal. De struik heeft een schitterende, oranjerode herfstkleur en mooie, rode bessen. Soms wordt het gestel met takken erg dicht. In dat geval worden enkele takken weggenomen om meer licht in de struik te brengen. Terugknippen van de scheuten op een lager gestel houdt de struik jong." Toegevoegd na 2 minuten: Tweede bron toegevoegd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100