Hoe verjaag ik uilen?

Naast mijn slaapkamerraam staat een boom met daarin minstens 4 uilen. Het geluid dat zij 's nachts maken gaat door merg en been. ( Helaas, geen schattig oehoe...) Hoe zorg ik ervoor dat zij gaan verhuizen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uilen zijn beschermd en dus ook hun nesten. je mag ze daarom dus ook niet wegjagen. De uilen vliegen binnenkort uit maar grote kans dat ze volgend jaar weer komen. Helaas niks aan te doen

Helaas voor jou, maar uilen zijn tot over hun schattige oortjes beschermd. Je mag de nesten niet verstoren en het is eigenlijk heel bijzonder dat ze bij jouw huis in de buurt nestelen. Ik denk dat ze met jongen zitten en dat je daarom zo veel geluid hoort. Afhankelijk van de soort zal het lawaai binnenkort minder worden, als de jongen volwassen worden en op eigen poten gaan staan. Als je in de tussentijd advies wil, zou je contact op kunnen nemen met de Vogelbescherming of de IVN bij jou in de buurt. Wie weet hebben die wel een goede tip om te zorgen dat de uilen volgend jaar wat verder van jouw huis aan hun nest beginnen. Hieronder een link naar een pagina waar je verschillende uilen-geluiden kunt beluisteren, dan krijg je een idee wat voor gasten je naast je slaapkamer hebt en kun je meer informatie zoeken.

Bronnen:
http://www.uilen.info/geluiden.html
http://www.uilen.info/uilen_nederland.html

De boom omzagen is een oplossing, of aan het geluid wennen. We kennen de zelfde soort problemen met kraaiende hanen, koerende tortelduiven, fluitende merels, kwakende kikkers, schreeuwende meeuwen enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100