Kan een hibiscus doodvriezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn wel winterhard maar kunnen wel degelijk doodvriezen. E.e.a. hangt ook af van de grootte. http://www.tuinadvies.be/hibiscus_newbiscus.htm

Ja hoor, dat kan! Als het maar koud genoeg is (geweest)......!

Er zijn hibiscussen in allerlei verschillende soorten. Sommige soorten zijn echt alleen maar geschikt als kamerplant of kuipplant, andere zijn redelijk winterhard. Hibiscus Syriacus is goed winterhard maar de meeste andere soorten zijn kuipplanten die binnen moeten overwinteren.

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/struiken/hibiscus.html

Er is een hibiscus gekweekt die winterhard is en die als bijkomstigheid ook nog eens hele grote bloemen heeft. Het is de 'Newbiscus Mauvelous'. Dit is een winterharde struik, die zeer goed bestand is tegen de Nederlandse - en Zweedse winteromstandigheden. Het gaat hier om een vaste plant die het goed doet in de tuin én in een pot op balkon of terras. De bloemen zijn spectaculair, met een doorsnede van 20-30 cm. ook de bloemknoppen zijn erg groot en kleurrijk. Zowel de bloemen als de knoppen zijn midden- tot donkerroze. Andere kleuren zijn in ontwikkeling , zoals rood,wit en lichtroze. Hoewel winterhard houdt deze hybiscus wél van een zonnige, warme en beschutte plek. Hij bloeit van de late nazomer tot aan de eerste vorst. Hoe hoger de nachttemperatuur, hoe groter de bloemen. Deze hibiscus sterft na de bloei bovengronds af. De hibiscus syriacus (tuinplant) is ook winterhard maar sterft niet af. Bij aanhoudend zeer koude vorst met zeer lage temperaturen loopt elke plant wel het risico om te bevriezen. Gelukkig duurt bij ons de vorst niet zo erg lang en is het niet constant ijzig!

Bronnen:
www.tuinadvies.nl/hibiscus-newbiscus.htm

Met uitzondering van een brede kuststrook, zijn verder in bijna het hele land de Tuin hibiscus struiken dood gevoren, alleen zijn hier en daar wat jonge struiken nog in leven. Een tuinhibiscus moet nu geelachtig groen uitlopertjes hebben. De combinatie van een extreem lange en zachte winterperioden met meer dan 10 graden boven nul, gevolgt door zeer strenge vorst heeft veel tuinplanten doen bevriezen. Toegevoegd na 1 uur: Op de bevroren Hibiscusstruiken zitten momenteel oranjekleurig schimmel, tevens laat de schors nabij de grond al los als je er aan krabt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100