Hoe krijg ik veel bloemen in een petunia? (zie foto voor voorbeeld)

Ik wil een hanging basket vullen met petunia.
Wanneer ik de planten zie die ze bij Intratuin verkopen, denk ik niet dat die er ooit zo uit gaan zien als in bijgevoegde afbeelding.

Heeft iemand een idee hoe ik zo dicht mogelijk bij dit resultaat kan komen?
Is dit een specifiek soort?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De specifieke soort die hier op de foto te zien is, is de Surfinia. Een uitbundige bloeier, die graag wat mest wil, van tijd tot tijd, om die bloei te garanderen.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/surfinia_hangpetu...

Tot aan de winter iedere week vloeibare mest in het gietwater doen en verders iedere dag water geven, ook als het regent. En natuurlijk op een zonnige plaats. De plantjes die je nu koopt zijn nog erg klein, maar het is ook nog erg vroeg. Toegevoegd na 1 minuut: Er is speciale vloeibare mest voor je Surfinia's. Dan weet je zeker dat je de goede hebt.

naast voldoende (veel) water geven en voldoende voeding, haal ik ook dagelijks de uitgebloeide bloemetjes er uit voor een lange rijke bloei.

Dit is niet één plant in een bak, maar dit is een basket vol met Petunia's/Surfinia's. Het is domweg een kwestie van véél planten in de bak plaatsen. Voedzame grond, veel zon, liefst niet extreem heet (dan kunnen ze tijdelijk stoppen met bloeien), regelmatig vloeibare voeding in het gietwater, liefst de grond mengen met waterkristallen die vocht kunnen vasthouden voor de drogere periodes, en dan kun je wel degelijk een zee aan bloemen krijgen. 'Wave’ (blijft vrij laag, zou ik niet kiezen voor een basket), ‘Supertunia’, ‘Cascadia’ en ‘Surfinia’ zijn 'zelfreinigend' (ofwel: uitgebloeide bloemen vallen er vanzelf uit), bij andere soorten moet je de uitgebloeide bloemen verwijderen. Hier vind je meer info over de verschillende types: http://gardening.about.com/od/plantprofiles/tp/Petunia_Choices.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100