Tuinpalen metselen hoe begin ik er aan?

Ik wil tuinpalen metselen met daar tussen één halve meter hoge muurtje. De pallen op zich moeten ongeveer twee meter hoog zijn en daar tussen komen dan houten planten.
Maar mijn vraag is hoe metsel je nu juist dit palen?
Is dit paal per paal of is het zoals in de bouw laag per laag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een brede geul van 60 cm. breed uitgraven tot 85 cm. diep. Hierin beton storten 15 cm. dik, heb je een slappe ondergrond, dan het beton bewapenen. Na het uitharden van het beton, heb je een perfecte ondergrond voor je bouwwerk. Je kunt nu laag voor laag opbouwen totdat je op hoogte zit. Onderschat deze klus echter niet, er komt heel wat vakmanschap voor kijken.

Ik zou het per laag doen, dan kun je het muurtje meteen mee metselen en liggen alle stenen gelijk. Bovendien moet je dan voor elke laag maar één keer verstellen.

Op zich maakt het niet zoveel uit. Als je ze laag per laag metselt, kun je een smetlijn (steldraad) gebruiken met een langere lengte zodat je horizontaal alle stenen op gelijke hoogte krijgt. Dit zal rustiger ogen als alles af is. Op deze manier hoef je alleen bij de eerste stelpaal en de laatste stelpaal de lagenmaat af te tekenen.

Het beste kan u dit laag per laag doen want dan kan u tss de 2 uiterste palen een koord spannen en alzo gelijk opgaan. Dit oogt beter als u het vanop een afstand aankijkt. Om die koord te spannen kan u best 2 houten palen in de grond steken en op vaste afstand daar vertikaal streepjes opzetten. De afstand is afhankelijk van de module van uw stenen. U neemt steendikte + voegdikte. Er wel voor zorgen dat de lagen mooi waterpas staan. Dit is een mooi werk dat veel voldoening geeft. Veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100