wanneer kan ik mijn dahlia's het beste planten?

ze zijn nu al aan het uitlopen, dus ik wil er niet tot half mei mee wachten. ze liggen droog in de kast. Maar het kan nog gaan vriezen. Ik kan ze ook in emmers doen met grond, en buiten zetten, maar dan blijf ik slepen als het toch gaat vriezen, en ik ben bang dat ik ze breek als ik ze dan half mei uit de emmer moet halen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bewaar ze droog en op lage temperatuur; geen aarde of water dus. Probeer de groei wat af te remmen (ze hebben vermoed ik in de winter waarschijnlijk te warm gelegen). Nu al in aarde en emmers doen betekent dat de uitlopers kapot kunnen gaan. Pas als in mei duidelijk is dat er geen vorst meer komt kunnen ze naar buiten. Alternatief als ze nu toch al te ver uitlopen: doe ze buiten in de grond, maar bedek alles met folie of zeil zodra de grond kouder gaat worden dan een paar graden boven nul of als er nachtvorst dreigt. Als de dahlia's al boven de grond komen: deze afdekken met emmers of grote bloempotten en daaroverheen dan het zeil of het dikke folie (of dekens?!... heb ik ook al eens gedaan!. Succes!

@pokemon Dahlia's mogen van af half april geplant worden, als er geen kans meer is op nachtvorst. bron: www.groei.nl/in-de-tuin/blad-site/praktisch-tuinieren/dahlia-planten

Bronnen:
www.groei.nl/in-de-tuin/blad-site/praktisc...

de knollen nu zo licht mogelijk zetten ,anders rekken de nieuwe scheuten heel erg. Mochten ze toch te lang zijn en breken, dan is dat echt geen ramp, er komen wel nieuwe aan. De afgebroken scheutjes kan je trouwens erg goed stekken. Over een dag of 10 kunnen de knollen de grond in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100