Wij hebben een terras en een tuinpad van stoeptegels kun je hier houtsnippers overheen doen? Loopt het water dan nog goed weg?

Het lijkt mij in iedergeval erg handig omdat onkruid zo weinig kans heeft.

Toegevoegd na 3 uur:
Het is meer gemakzucht en dat wij geen zin hem om al die tegels eruit te halen, het is nu erg verzakt en daarom dachten wij dan gooien wij daar houtsnippers overheen.

Toegevoegd na 4 uur:
Even voor de duidelijkheid het is dus de bedoeling dat we de tegels laten liggen en daar overheen de snippers willen doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het water loopt dan nog steeds weg, mogelijk wel iets lagzamer

Het water zal tussen de houtsnippers wel goed weglopen, maar als je het doet om onkruid te weren dan zou ik het je afraden. Als je niet eerst een gronddoek aanbrengt, komt onkruid zó weer door de houtsnippers heen. Mét gronddoek duurt het langer, maar komen doet het.

Houtsnippers zijn versnipperde taken die erg snel weer verteren, ze gaan ongeveer een jaar mee, daarna wordt het papperig en nat. Gemalen boomschors, dat is de schors van de dennenboom, gaat ongeveer 5 a 6 jaar mee en kan uitstekend over bestaande verharding. bestrating. Wel moet je het een cm. of 6 dik doen, dus heb je veel nodig. maar je hebt het ook voor jaren. Het regenwater loopt tussen het boomschors gewoon weg en daar heb je totaal geen last van. Het loopt heel prettig op het schors ( geluiddempend) en de kleur is prettig en neutraal.

Als het je om het onkruid gaat dan adviseer ik je gronddoek of worteldoek aan te brengen onder de tegels. En eens per jaar de hele tuin met hogedrukreiniger schoon te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100