Wat is beste omstandigheid om mos te laten groeien?

Ik weet dat je het vochtig moet houden, maar is het wel veel licht en warmte nodig, of juist weinig? Het groeit nu op dakpannen, maar misschien kan ik het beter ergens anders in of op laten groeien om zo snel mogelijk te vermeerderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te vermeerderen neem je mos. Laat dit drogen tot het krokant is. Dan fijn wrijven boven een tray met vochtige grond. Hou deze bak vochtig en in een beschaduwde plaats buiten, dan groeit het het hardste. De fijne snippers mos trekken weer vol water en als deze uitgroeien heb je in no-time een dekentje van mos.

Het ligt eraan waarvoor je het wilt gebruiken. Voor de bodembedekking van bijv. Bonsaiboompjes kan je mos bijv. weghalen tussen stoeptegels e.d. en het mos in een schaal doen en om mos sneller laten groeien maak dan gebruik van Kanuma. Deze grond die doorgaans voor het opkweken van Azalea’s wordt gebruikt leent zich prima als ondergrond voor het kweken van mos Toegevoegd na 1 minuut: Tot slot nog een tip: een lichte vorm van bodemverwarming zorgt voor een explosieve groei van het mos. En regelmatig benevelen.

De beste plaats waar mos kan groeien is de plaats waar het nu ook groeit. Er zijn heel veel soorten mos, die allemaal min of meer een verschillende biotoop hebben, je kunt het met geen mogelijkheid harder laten groeien. Het mos op de pannen, staat al op een optimale plek, beter kan niet, anders had het er niet gegroeid. Mos groeit ook niet ergens in, maar ergens op, het heeft geen wortels, sommige soorten moeten altijd vochtig blijven, terwijl andere maanden lang zonder vocht kunnen. Wel kan je de kussentjes mos, die van het dak afkomen, ergens in plaatsen, vaak blijft dit best wel een tijdje in leven, totdat de merels het een leuk spelletje vinden het telkens om te draaien. Wel bestaan er planten die sprekend op mos lijken, zoals het sterretjesmos. Dat kan je prima en makkelijk kweken.

Een huis tuin en keuken middel voor goed laten groeien van mos is: karnemelk gebruiken. Daar schijnt het goed op te groeien, zie ook de link voor een uitgebreid recept

Bronnen:
http://www.hetkanwel.net/2008/09/18/graffi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100