Ik wil mijn tuin ophogen met 25 cm grond, nu groeit er rabarber die in winterslaap zijn. komen deze volgend jaar weer boven als ik die laat zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

25 cm is wel veel, maar ik zou het toch gokken hoor,je zet er een paar stokjes bij en komt het nu niet op,haal je ze in het voorjaar gewoon omhoog,ik zou ze lekker laten zitten

Ik denk het niet; ik zou ze ruim uitgraven en ze er later weer inzetten. En een grote hoop bladeren overheen leggen ter bescherming.

25 cm is wel erg veel, ik zou rondom de rabarber het maar 15 cm. ophogen, dan staat hij in een kuiltje en komt hij zeker nog op. Dan hoef je hem niet te verplanten. Moet je hem wel verplanten, dan moet je rekenen, dat je volgend jaar vrijwel geen rabarber kan plukken. Dus maar lekker laten staan en rondom de plant wat minder ophogen.

Ik zou de rabarber wat minder voorzien van een laag aarde. De rabarber wordt dan wel wat vochtiger maar dat is heel goed voor deze plant, want vroeger stond de rabarber altijd in de buurt of aan de rand van een sloot of riolering.

Rabarber komt zeker weer op. Opgehoogde grond is geen probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100