Worden bomen in het algemeen in de herfst eerder kaal in het zuiden van het land of in het noorden van het land?

Dit omdat je op het weerbericht hoort dat het in het zuiden over het algemeen warmer is. Zijn het enkele dagen of is het verschil te minuscuul?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er al verschil in zit is dit niet (alleen?) door de temperatuur. Het heeft te maken met het feit dat de bomen in het najaar steeds minder licht krijgen. Zo is het nu ook veel te warm voor de tijd van het jaar en toch verliezen de bomen gewoon hun bladeren.

Achter mijn tuin staan een Eikenbos, en het rare is dat op dit moment de bomen die vooraan staan het meest geel zijn en de middelste nog helemaal groen. Ook naast mijn tuin en ervoor staan ze in het volle licht en die zijn ook in herfsttooi. Dus misschien toch een temperatuur invloed, weet ik niet zeker maar het oogt vreemd.

Denk dat het hier in het noorden eerder begint dan in het zuiden.Meer wind en heb vrienden in het zuiden wonen als ik daar in het voorjaar heen ga zie je echt dat de natuur daar eerder begint met groeien dan hier.Dus daar warmer en blad hier eerst aan de beurt om eraf te valllen.

Ik denk dat in het zuiden van ons land de bomen later hun bladeren verliezen dan in het noorden van het land. Vorige week waren wij nog verder in het zuiden (in Duitsland bij de moezel) en hier werden nog noten geraapt, terwijl die bij ons in het zuiden van Nederland al vier weken niet meer te vinden zijn, en in het noorden al helemaal niet meer(denk ik).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100