Ik heb zweefalg in mijn vijver. Nu heb ik meer fonteinkruid erin gedaan. Lost dit het probleem op?

Toegevoegd na 1 uur:
De waardes van het water zijn goed, de vijver is 6 bij 2 en .80 diep. Ik heb vijf goudwindes en een zonnebaars.

Toegevoegd na 3 uur:
Mijn water is groen en troebel, kan de bodem niet zien. Ik weet ook zeker dat er geen draadalg in zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Fonteinkruid is een zuurstofplant en 1 van de dingen die je kan doen tegen zweefalg is meer zuurstof in je water brengen. Voor een uitgebreide uitleg zie onderstaande link:

Het toepassen van glanzend fonteinkruid, lost je probleem totaal niet op, dit advies heb je uit een bekend vijverboek. Zweefalgen zijn kleine eencellig groene bolletjes die in het water zweven en het water groen en ondoorzichtig maken. Het betekent altijd dat er meer voedsel in het water zit, dan de planten op kunnen nemen. Door meer planten ( zuurstofplanten) in je vijver te zetten vergroot je inderdaad de vraag naar voedsel, dus zou je zeggen, dan moet het wel goed komen. Maar fonteinkruid groeit nu niet meer en neemt dus ook geen voedsel meer op, komt bij, dat het een vrij moeilijke soort is die niet makkelijk groeit. Volkomen tenonrechte wordt hij al jaren geadviseerd om zweefalgen te bestrijden. Maar zweefalgen komen door te veel vissenpoep in het water,, dus zijn er te veel vissen in je vijver van de verkeerde soort, of je filter is te klein, of je hebt helemaal geen filter en hoop je dat op te lossen met wat fonteinkruid. Hoe is de PH van het water? Hoe is de GH van het water? Welk soort vissen heb je en hoe veel? En heb je wel zweefalgen, zijn het niet de algen die je er uit kan scheppen? Toegevoegd na 1 uur: Bij alleen maar goudwinden en een zonnebaars ( boek van Ada Hofman? ) kan je geen zweefalgen hebben. heb je wel groen troebel water?

Aan het aantal vissen kan het niet liggen niet teveel wat veel voorkomt met zweefalg.De bodem is denk ik smerig met bladafval ed.Denk dat je een stofzuiger voor je vijver moet regelen en als je nieuwe zuurstofplanten erin zet zet ze dan eerst niet te diep als ze wat groeien lager zetten.Heb zelf naast de genoemde zuurstofplanten (want die heb je echt wel nodig in een vijver) naaldkruid erin is eigenlijk een vetplantje die ook in de winter groeit en dus zuurstof levert.Woekert wel dus moet ze in de gaten houden maar zelfs koi laten ze met rust.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100