Hoe kun je het beste geraniums stekken? En gaat dat überhaupt wel goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoek aan de plant een zijscheut van vingerlengte. Buig/ breek hem van de hoofdstengel af, dan zie je aan het eind waar het is afgebroken een klein stukje stengel zitten, snij dir kleine stukje/ velletje er af. Haal nu de onderste blaadjes er af en laat de bovenste twee blaadjes zitten. Vul een potje met potgrond/ stekgrond, maak met je vinger een gaatje in de grond en stop daar het stekje tot de helft in de grond, hierna de grond aandrukken en water geven. Zoek een plaatsje buiten uit de zon. Na enkele weken zal het stekje gaan groeien. Dit is de beste manier. Je kunt ook met een scherp mesje topstekken maken van de wat langere scheuten, gaat vaak iets minder goed.

ik neem aan dat je pelargoniums bedoelt? tuingeraniums kan je beter scheuren. het stekken van pelargoniums is supersimpel, ik doe het ieder jaar. je snijdt een niet bloeiende stengel af, haalt de onderste bladeren er af, en zet hem op een warme lichte plek in het water. het duurt niet lang voor zich worteltjes gaan ontwikkelen en je hem in de aarde kan zetten. eerste tijd dan wel vochtig houden. succes!

Met garaniums die in de tuin staan kan je haast niets verkeerd doen.Gewoon stukken eruit en kan gewoon ergens anders in de tuin van jezelf of andere liefhebbers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100