Hoe houw je slakken weg van je bloemen of je moestuintje?

de slakken eten de bladeren van mijn bloemen en van mijn tomaten platen op HELP mijn aperitief tomaten.

Weet jij het antwoord?

/2500

je kunt een slakkenvanger maken; een lege jampot ingraven in de border en deze vullen met bier. Dit heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht op de slakken. Ze kruipen in de pot met bier en sterven vervolgens. Zal misschien wel commentaar opleveren van die-hard milieubeschermers, maar het werkt wel.

schelpen en of schelpenzand strooien en of schoteltjes bier helpen ook

Je kunt het proberen met stuk geslagen schelpen erom heen. Ze zijn niet dol op scherpe puntjes. Ook heb je bij het tuincentrum slakkenkorrels, die zijn niet fijn voor slakken maar niet schadelijk voor mensen en dieren.

Strooi heel fijn zand om jou plantjes . Dat blijft aan de slakken plakken en daar hebben ze een hekel aan .

de slakken pak ik op en zet ik verderop in het weiland. tís even werk (vooral als het er veel zijn) maar geeft mij het beste gevoel van slakken-ruimen. hopelijk heb jij ook een verderop-wegzet plek voor de slakken die jouw moestuintje zo appreciëren.

Ze heen n hekel aan koffieprut, ze kunnen er niet fijn doorheen kruipen

e eten deze korrels en ze verdwijnen. Helpt dit niet gauw genoeg dan strooi ik rond de plant wat keukenzout. Gegarandeerd dat het werkt.

Er zijn verschillende soorten gif om de slakken weg te houden uit de tuin. Er is ook een meest veilige, waar alleen de slakken niet tegen kunnen. Die gebruik ik ook. Het werkt het best als een plant nog maar net uit is om er dan een rondje van die korrels omheen te doen. Maar ook als je plant al groter is werkt het ook.

Een rand maken om je perkje, en daar kopertape omheen spannen. Dat kun je ook op potten plakken. Schijnt prima te werken.

Bier is de meest effectieve manier. Mijn moeder, opa en oma deden het ook. Niet echt slakvriendelijk maar ze sterven een mooie dood...

Slakkenkorrels strooien tussen de bomen en struiken. Zijn zelfs bij de ALDI te koop.

Barrières van scherp materiaal weren ook slakken - scherp zand bevat bijvoorbeeld kristallen met scherpe randen. Sparrenaalden vormen ook een effectieve grens, evenals gemalen schelpen. Biologische bestrijding is mogelijk met nematoden (aaltjes) die naaktslakken kunnen parasiteren. Deze aaltjes zijn natuurlijke vijanden van de slak. Ze leven in de bodem en dringen de slakken binnen via de ademhalingsopening. Ze vermenigvuldigen zich binnen de slak, waardoor die na enkele dagen sterft. De nieuwe generatie aaltjes gaat vervolgens weer op zoek naar nieuwe slakken. Korrels op basis van ferri-fosfaat (ESCAR-GO) zijn ongevaarlijk voor de natuurlijke vijanden van de slak en andere nuttige beestjes in de moestuin. Probeer het aantal gunstige slakkenplekjes te verminderen, (minder vochtigheid/ schaduw) indien mogelijk - verplaats bv. de composthoop verder weg van de moestuin. plant bomen en planten die de slakken weghouden zoals de oostindische kers. Gedroogd zeewier rond je plantjes leggen is ook een afdoende bescherming. Het wier bevat veel zout, zodat de slakken er in een wijde boog omheen gaan. en tenslotte De bierval, een tip van grootmoeder, werkt uitstekend. Graaf een potje met zwaarder bier of met melk enkele centimeters in de grond. Slakken worden erdoor aangetrokken en verdrinken in het bier. Maar om echt efficiënt te zijn moet u per vierkante meter een val plaatsen. Niks voor grote tuinen dus. Bovendien zullen niet alleen de vervelende weekdieren maar ook nuttige diertjes in de val trappen. als dit allemaal niet helpt zijn ze onoverwinnelijk

Bronnen:
http://www.moestuintips.nl/ziekten_en_plag...
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.as...

bier heeft als nadeel dat je s,nacht erg veel last hebt van zingende/bralende slakken! niet alle slakken zullen door het bier worden aangetrokken. ook zullen ze niet allemaal verdrinken door het bier, het is ook al bewezen dat ze er gewoon weer uit klimmen.dus dat werkt niet optimaal het beste is toch het afbakkeren van je plant/plantevak op een solitaire pot werkt het aanbrengen van een rand met plastic/koperplastic voortreffelijk. de slakken glijden naar beneden. dit kan ook rondom b.v je border, je beplakt latjes van 5/7 cm met dit plastic, en zet deze onder 45 graden om/door het betreffende plantenvak. door de hoek van het latje en het plastic glijd de slak weg. dit heeft weer als nadeel dat je s,ochtens wel veel slakken met een rot humeur in/rondom je tuin hebt! nee hoor werkt goed. ps: van te voren wel eerst de plant/plantevak controleren op al aanwezigen slakken, anders heeft het nog geen zin

Bronnen:
dreedje3869

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100