Ik krijg plekken met witte klaver in mijn grasveldje. Kan ik daar iets tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier staan wat oplossingen.

Bronnen:
http://www.tuinkrant.com/artikel/onkruiden...

Klaver is meestel een teken van vocht- en stikstofgebrek. Het is goed mogelijk om de klaver met 'bloedmeel' te bestrijden. Bloedmeel bevat nl. organisch gebonden stikstof. Ook zal het gras hierdoor weer de nodige voeding krijgen om weer mooi groen te worden. Wil je de klaver verwijderen , dan gaat dit het beste met de verticuteerhark. Net zolang herhalen tot er geen klaver meer staat. Het gaat sneller door de plekken eruit te spitten, hierna goede tuinaarde erin vullen en dit inzaaien of stukjes graszode erin leggen. Ook zijn er diverse spraymiddelen te koop in het tuincentrum die klaver bestrijden.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.be/shop/page.php?qu=...

Klaver is in staat zijn eigen meststoffen ( stikstof) te maken door middel van bateriewortelknolletjes. Indien het gazon te weinig voeding krijgt ( bijna overal) komt het klaver in het voordeel omdat het zijn eigen stikstof maakt, vaak zie je ook de randen rondom het klaver het gras ook beter groeien. ( groener) Dus iedere maand het gazon bemesten, liefst twee keer per week maaien, afgemaaide gras laten liggen en in de winter kalk strooien, dan is het klaver wel niet weg, maar je ziet het niet meer en nu juist wel. Bestrijden met chemische middelen is bij klaver erg lastig en zeker niet zonder risico.

Kunstmest strooien werkt heel goed. Kunstmest zorgt ervoor dat het gras harder groeit dan de klaver. Klaver houdt niet van kunstmest. Zorg dat je niet te veel kunstmest strooit. Anders verbrand het gras. (Neem een handje kunstmest en strooi dit breedwerpig met een horizontaal gebaar). Gras met klaver is echter beter voor je grond en voor het bodemleven, maar ja... het ziet er minder mooi uit als je een strak grasveldje wilt. ;-). Het is óf kunstmest die stikstof levert, óf klaver (met de rhizobium bacterien in de wortelknolletjes). Ze kunnen niet samen. Hopelijk werkt dit bij jou ook?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100