Kun je buxus helemaal terugsnoeien?

Ik heb een buxusstruikje dat nooit gesnoeid is en inmiddels zo groot is dat er gaten in vallen (takken hangen wat naar beneden en je kijkt zo naar binnen). Ik zit erover te denken om 'm zeer flink terug te snoeien (30 cm boven de grond met 2-3 zijtakjes), maar dan is ie helemaal kaal.

Kan de buxus dat hebben? Of heeft iemand een andere/betere tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet altijd een stukje groen laten zitten, omdat-ie daarop weer uitloopt. Als je snoeit tot in het bruin, dan gaat-ie dood, net als bij coniferen. Toegevoegd na 1 minuut: Info over het snoeien van een buxus: http://www.buxushof.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=57

Tot zover terugsnoeien is niet goed. Hier gaat de buxus waarschijnlijk dood van. Wat je wel kan doen is rondom 10 cm eraf te halen, dan wordt de buxus wat minder zwaar, en dan vallen de gaten weg omdat hij weer terugveert.

Mijn ervaring is dat de buxus zeer volhardend is en altijd terug komt. In de voortuin van mijn moeder b.v. staan een paar buxussen die al meermaals helemaal tot aan de grond waren gekortwiekt en telkens weer in een paar jaar tot flinke struiken uitgroeiden. Als je dat niet zou doen zou je of een kale stronk of toch wel een flink deel van de struik laten staan. Van mij het groene licht om hem nu (in de tijd dat uitlopen goed mogelijk is tot de winterperiode) rigoureus te pakken te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100