Hoe kan ik het snelste onkruid verwijderen?

Hoe kan ik het snelste, makkelijkste het onkruid verwijderen tussen mijn tegels?

Ik had er zelf aan gedacht met de hogedrukspuit het onkruid er tussenuit te spuiten, en de tegels opnieuw in te wassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

hogedrukspuit werkt prima! je moet het onkruid daarna nog wel een beetje helpen te verwijderen maar je schraapt het er makkelijk uit. je kan ook kokend water / stoom gebruiken, is wel wat ingewikkelder, maar zo haalt de gemeente bij ons onkruid weg. het verbrand en je plukt het dan zo weg. nog een tip: ik heb ook wel eens gehoord dat azijn goed werkt. al met al komt het op hetzelfde neer, het onkruid lost niet op, maar je kan het allemaal heel makkelijk weghalen, met je handen of met een grove bezem wegschrobben.

De enige en effectieve manier die ik tot nu toe heb kunnen ontdekken (milieuvriendelijk) is met de redelijk recente (paar jaar ofzo) uitvinding van de staalborstel-op-steel. Ik moet zelf af en toe ongeveer 30 m2 klinkers (!) onkruid- en mosvrij maken, en met dat dingetje gaat het in een paar uurtjes. Het is wel effe een klusje, maar zelfs ik kan het, dus dat wil wat zeggen. Echt definitief krijg je het er natuurlijk niet mee weg, maar twee, drie keer per zomerseizoen is voldoende om de boel binnen de perken te houden. Met de hogedrukreiniger heeft geen enkel nut ; dat doet mijn buurvrouw, en het enige effect is een hoge stroomrekening, een urenlang oorverdovend lawaai voor de hele buurt en ze geeft uiteindelijk het onkruid alleen maar een heleboel water en moet dus wekelijks (!) opnieuw aan de slag. Slecht plan. De tegels opnieuw inwassen is een idee, maar gebruik dan wel cementzand. Gewoon zand heeft erg weinig effekt. Uiteindelijk blijft het gras op de meest onmogelijke plaatsen groeien (gelukkig maar), dus vroeg of laat komt het altijd weer terug. Wel een nadeel : na twee, drie keer is het borsteltje tot op het hout versleten, en je kunt nog wel eens een staalsplintertje in de blote voet krijgen. De staalborstels zijn te krijgen in tuincentra, en tegenwoordig ook bij de Blokker geloof ik. Toegevoegd na 59 seconden: Iets minder milieuvriendelijk maar wel handig : na het verwijderen even de tuin 'strooien' met een dun laagje keukenzout hout het onkruid verrassend goed voor een tijdje weg. Niet als het constant regent natuurlijk.

Wat je ook doet: Doe het niet met een vlammenwerper!

Bronnen:
http://www.nu.nl/algemeen/2035042/onkruid-...

Deze vraag is al een aantal keren gesteld en beantwoord. Ik volsta hier met je door te verwijzen naar die eerdere vragen.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/.10942
http://www.goeievraag.nl/vraag/.8789
http://www.goeievraag.nl/vraag/.9818

ga eens naar een boer in de buurt en vraag of hij onkruidverdelger heeft en of je een beetje kunt hebben / kopen die hebben vaak beter spul als die van de doe het zelfzaken ik haal het hier ook bij een boer ik giet het er overheen 2 weken wachten en je veegt het met een harde bezem tussen de voegen uit het heet imex-glyfosaat 2 http://www.wesemael.nl/dbdocs/file_12.pdf

wij gebruiken roundup, werkt zeer effectief en is biologisch afbreekbaar

met Glialka, is veel beter dan Roundup

Gewoon met een grote gasbrander er overheen en je bent er meteen vanaf !! Of strooi en royaal keukenzout overheen, en al het onkruid gaat dood.

Bronnen:
Oma weet raad

roundup

Ik heb bij het loonbedrijf een verdelger gehaald en hiermee (een verdunde versie) de tegeles ingespoten, net ald het grind. Wanneer het om mos gaat dan gebruik ik een goedje (verkrijgbaar bij de Welkoop) waarmee je koeienuiers schoonmaakt. Mos is namelijk een hardnekkig goedje dat zich niet makkelijk laat verdrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100