wat voor boom is dit?

Toegevoegd na 5 minuten:
Boompje is ongeveer 80cm hoog, en een beetje bolvormig. Hij stond al in mijn tuin, dus ik weet niet of dit de originele vorm is, of dat hij zo gesnoeid is. Maar ik zou er graag nog een bij willen, vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het deze is: Buxus sempervirens bolvorm http://www.bomenenplantenonline.nl/bolvormen_18/buxus-sempervirens-bolvorm_1000.html Toegevoegd na 1 minuut: Zie 2e plaatje Toegevoegd na 1 uur: Hier een plaatje van het blad, zodat je het beter kan vergelijken:

Ik meen gekartelde randjes aan de bladeren te zien wat mij doet denken aan een bonte hulst. Zijn de blaadjes niet gekarteld, dan zou het een bonte liguster kunnen zijn. Toegevoegd na 9 minuten: het lijkt ook op de bonte euonymus, de kardinaalshoed, zie foto Toegevoegd na 11 uur: De beste manier om zeker te weten dat je het goede boompje erbij koopt is een takje afknippen en het meenemen naar een tuincentrum. Je kunt daar dan vragen welke boom het precies is (of zelf rondkijken of je hem herkent) want de genoemde boompjes lijken allemaal op je foto. In ieder geval heb je wat namen gekregen om te beginnen. Succes

Bronnen:
http://www.tuinplant.nl/pd/56003700/Kardin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100