Waarom, dragen mijn aardbeien maar 1 keer vruchten?

dit is het 3de jaar al dat ze maar 1 keer bloeien, en zijn wel doordragers.
ik heb ze 3 jaar geleden verplant, en vorig jaar een aantal nieuwe bij geplant.
ga ze in het najaar weer verplanten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dropje ,ergens is er iets niet goed, want doordragende aardbeien, moeten nu de grootste groei en bloei geven, dus ook volop vruchten. Of je hebt verkeerde planten en zijn het geen doorbloeiers, of er is iets anders aan de hand. Misschien zit je op heel arme droge zandgrond, dan komt er vaak geen tweede bloei. Aardbeien vragen voedzame , nooit uitdrogende grond. Af en toe bijmesten met b.v. culterra, lekker door de grond mengen en daarna water geven. Als ze slechts een keer te droog staan dan is de groei er uit en geven ze geen vruchten meer. Het voorjaar is meestal veel koeler en vochtiger. En eigenlijk voor aardbeien geschikter. Maar op voedzame grond, met de juiste behanding is het nu volop plukken.

Een kleine troost. Bij doordragers is de eerste oogst veel lekkerder dan de tweede oogst. Ze zijn niet alleen kleiner, maar ook minder zoet. De aardbeien moet je niet alleen verplanten, maar ook verjongen. Dit doe je eens per twee a drie jaar. Aarbeienplanten verjongen of stekken: Tijdens het groeien ontwikkeld de aardbeiplant zijscheuten. Stop de wortels van de zijscheuten in de grond en zet de zijscheut vast, maar laat de zijscheuten wel aan de de moederplant zitten. Je kunt er ook voor kiezen om ze in potjes te laten wortelen zodat het verplanten makkelijker gaat, maar nodig is het niet. Laat maximaal 5 zijscheuten ontwikkelen tot nieuwe planten. Geef de zijscheuten voldoende water om de vorming van wortels te bevorderen. Dit kun je het beste in het najaar, augustus/september, doen. Vergeet ook niet om je aarbeienplanten af en toe mest te geven.

Het beste kun je ieder jaar nieuwe planten zetten,het 2e jaar wordt de dracht toch al minder. belangrijke regel is dat de aarbeiplant voor 10 augustus gepoot woordt,om een mooie grote sterke plant te krijgen,en dat de wortels geen daglicht zien ,dus niet in de zon laten liggen,drogen heel snel uit,en dan hebben ze meer energie nodig om aan te slaan. zet gewoon eens wat nieuwe stekken appart,voor de stekken het jaar erop,deze groeien net als de andere,maar als ze bloemen krijgen knip deze eruit,zodat dat de plant veel rangen krijgt,deze zijn dan weer geschikt voor het jaar erop om te poten. je hebt dan nieuwe planten , van aardbeien die nog nooit vrucht hebben gedragen,en deze zijn sterker. zo deden wij het vroeger,en wordt het nog steeds gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100