Zijn er ook planten waar de meeste insecten en andere kruipers (spinnen, vliegen, muggen, wespen,...) niet van houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker de grootste vijand van muggen is de Ricinusplant(wonderboom). Met zo'n plant voor de deur of het raam hoef je niet bang te zijn voor muggen. Als er kinderen in huis zijn, moet je overigens wel voorzichtig zijn met deze plant. De zaden zijn zeer giftig. Muggen houden ook niet van een citroengeranium, dus last van muggen deze planten helpen goed. Brandnetelstruiken zal niemand graag voor de deur zetten, maar ze zijn wel een prima afweermiddel tegen vliegen.

Insecten en andere kruipers horen in de natuur . Wat zou je met je vraag nu willen weten ,heb je het over planten binnen of buiten? Spinnen zoeken tochtige hoekjes op om hun web te maken, dat zou ook tussen een plant kunnen wezen. Vliegen komen soms op bepaalde bloemen af, maar niet echt op planten. Muggen zoeken als het veel waait ,soms beschutting tussen planten maar komen normaal niet op planten af. Wespen komen af op heel enkele soorten bloemen,maar verder op planten, nooit. Ik denk dat je aan plastic planten moet gaan denken, maar een spin zou het misschien toch leuk vinden. Dus wat wil je nou met je vraag?

Lijkt me inkoppertje: vleesetende planten natuurlijk.

Wij hadden vroeger bij mijn ouders huis een notenboom staan,mijn moeder zat als het warm was,altijd onder deze grote boom,en er zaten nooit geen muggen onder de boom. s,avonds zette ze een takjes met blad in een vaas met water op het nachtkasje bij ons bed en we hadden geen last van muggen s,nachts,de geur verdreef ze. vliegen hebben een ontzettende hekel aan tocht,een ventilator aan en ze voelen zich niet prettig.

Notenboom tegen muggen.. Citroenplant tegen alle andere vliegende pestkopjes...

de tee three een boom uit donker africa helaas groeit hij hier niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100