raar soort riet?

in mijn tuin is er over twee dagen (denk ik) een paar stengels riet gegroeid, 2dagen en ze zijn nu al 2meter+ ik weet dat riet een waterplant is, waar ik een beetje zorgen over maak omdat er niet veel water in mijn tuin is, nu is mijn vraag wat is dit, en wat kan je er tegen doen?
(ik zie dit ook op andere plaatsen groeien, vooral tussen struiken)
mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt in je tuin, planten van de reuze Japanse Duizendknoop, volwassen planten kunnen in een warm voorjaar, 1 m. per week groeien en kunnen 3 m. hoog worden. Het is in het voorjaar de snelst groeiende plant in het vroege voorjaar. Je herkent deze plant aan zijn stengel met 'knopen' zoals je bij bamboe ziet. De stengel zit nu vol vlekjes en streepjes. Toegevoegd na 15 uur: De meeste van dit soort planten kan je er gewoon uittrekken aan de stengel, anders even de schop er bij, bedenk wel dat ze nog jaren lang zullen terugkomen en je ze moet bij houden.

Hebben je buren misschien bamboe in de tuin? Bamboe woekert snel en kan door ondergrondse worteluitlopers op de raarste plekken weer de grond uitkomen. Dit geldt trouwens voor meer planten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100