ik heb klavertjes 4 gevonden maar ik zou ze vanuit de tuin willen kweken,moet ik ze eerst in water zetten zodat er wortels groeien of werkt dat niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat gaat niet werken - een blaadje maakt geen wortels. De enige oplossing zou zijn, het hele plantje uitgraven en in de tuin zetten. Maar zelfs dan is er geen garantie, dat er wéér blaadjes-vier aankomen : het is een soort speling van de natuur, dat er bij een klaverplant opeens zo'n bijzonder blaadje tussen de 'gewone' tot ontwikkeling komt. Maar je kunt het allicht proberen!!! Bij tuincentra kan je wél gekweekte plantjes kopen, die dan gegarandeerd allemaal vierbladig zijn, maar dat is natuurlijk niet zo 'echt' als er eentje vinden in de natuur!!

Een klavertje of klavertje 5 of zelfs 6 is een steeltje met een blaadje, daar komen nooit wortels aan. Een klavertje vier is een foutje van de natuur, dat slechts in een blaadje voorkomt, dus nooit in de hele plant, dus de plant met het klavertje vier er uit halen om die door te kweken, gaat dus ook niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100