vogelnestje

wij zijn nu aan het bbqen en bij naast onze tafel zit een heg met daarin een vogelnestje met 3 jonkie's. De vader en moeder vogel durft niet in het nestje want wij zitten daar! Maar mijn vraag is nu; hoe lang kunnen die jonkies zonder voedsel wij zitten er vanaf ongeveer 16.00 uur! Nu is het 18.30! hopelijk weet iemand dit!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vogeltjes net uit het ei hebben ieder half uurtje een goede hap nodig. vogeltjes die een paar weken oud zijn, redden het een uurtje voor ze weer volgestopt moeten worden. als je dan bedenkt dat de ouders ze maar een hapje kunnen geven af en toe (ze zitten met meerdere in het nest), dan begrijp je dat dit geen wenselijke situatie is. als jonge vogeltjes urenlang zonder eten zitten, ontwikkelen ze darmontsteking waar ze aan overlijden, ook al krijgen ze daarna weer volop voer.

Waarschijnlijk zitten er nog geen jonkies in. Want dan zou je ze kunnen horen. Als jullie straks daar weg gaan ,dan zal de moeder gewoon terug keren op het nest. En als er wel jonkies in zouden zitten,dan is een paar uur tot een uurtje of zes geen probleem. Dat overleven ze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100