Ik heb mijn mooie pas gekochte hortensia teveel water gegeven waardoor hij slap is gaan hangen. Is er nog een manier om hem weer goed te krijgen?

Hij staat op het balkon en uiteraard heb ik hem geen water meer gegeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet hem zo gauw mogelijk over in een andere pot met verse drogere potgrond, de kans dat hij dan verrot is het kleinst. Wees daarna voorzichtig met water geven en snoei hem alleen wat terug als hij wat slechte takken heeft. Een Hortensia kan wel tegen een stootje maar in nieuwe grond heeft hij de meeste kans om zo snel mogelijk lekker te herstellen. Nog een tip, wil je mooie blauwe bloemen hebben en houden ga dan even naar het bos en haal wat eikenblad op. Doe dit door de aarde, een Hortensia doet het geweldig op wat verzuurde grond.

Zet hem op een beschutte plek en laat hem een tijdje met rust, dan komt hij wel weer bij. Zet hem wel in een pot waar het water weg kan, anders gaat hij rotten.

Ja hoor. Hortensia's zijn erg sterk. Zorg ervoor dat het teveel aan water uit de pot kan lopen. Hij moet even bijkomen van die overvloedige regenbui. Als je hem later in de tuin gaat zetten, kan je hem een beetje snoeien en dan planten.

Als je niet direct kan verpotten in droge potgrond, dan kun je hem het best op een omgekeerde schotel zetten. Op die manier loopt het overtollige water uit de pot, zonder dat het in de schotel blijft staan en daarmee alsnog de wortels aantast.

de bloempot op zijn kant leggen , zodat het water eruit kan lopen, komt er na een dag geen druppel meer uit, kun je hem weer rechtop zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100