Waar zijn de muggen ?

Naast de hitte en de wespen is het één van mijn grootste ergernissen van de zomer : muggen. En precies op het moment dat de lucht voldoende afgekoeld is zodat het ECHT lekker wordt om buiten te zitten, komen die krengen in groten getale op je af.

Maar de laatste drie avonden heb ik tot ver na twaalven zelfs met blote schouders en benen buiten kunnen zitten en...niet één mug. Niet geprikt, maar ook niet gehoord of gezien. Ook in de tent dit weekend : geen mug.

Ik ben er niet echt rouwig om natuurlijk, maar vraag het me wel af. Waar zijn dit jaar de muggen gebleven ?

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik merk dat mensen het erg vreemd vinden omdat ze zelf nog wel last van muggen hebben, maar ik bedoel het écht serieus. Ben zelfs expres onder de lamp gaan zitten waar ik normaliter helemaal lekgeprikt wordt, maar niks. Ook mijn gezelschap heeft niet één bultje gevonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Muggen vroeg in het seisoen, zijn overwinterd, maar het heeft nogal gevroren deze winter en dat heeft misschien geholpen. ( minder muggen) De muggen die de winter overleeft hebben, hebben nu eitjes gelegd in het water en daaruit komen nu spoedig weer nieuwe muggen. Maar hoe beter het met onze waterkwaliteit gaat hoe minder muggen'. Hoe meer kikkers, vissen , salamanders en vogels hoe minder muggen. Maar september is nog ver weg, we zullen zien.

nou ik weet niet waar jij woont maar ik heb net de schade opgemeten. 14 muggebeten 4 op mijn zoon 46 op mijn man. hoe bedoel je waar zijn de muggen ;-)

Ze zijn dan zeker op vakantie gegaan naar ons :-) ze zitten hier namelijk nog wel hoor...

Bij mij in huis.

Ik heb me ook al afgevraagd hoe het komt dat er tot nu toe zo weinig muggen zijn (hier in Hilversum). In februari heb ik er meerdere doodgemaakt. Daarna niets meer. Eergisteren wel een, in huis. Nu vliegt er hier een in de computerkamer. Ik hoop haar nog te vangen. Maar al met al zijn het er wezenlijk minder dan in voorgaande jaren.

Hoe actief muggen zijn hanfgt af van tijdstip van de avond en weertype. Ben afgelopen vrijdagavond werkelijk opgegeten door de muggen. (zie goeievraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/gaan-muggensteken-avond-nadat-gestoken.150960), maar toen was het ook klam vochtig weer ( moest vanwege de regen zelfs naar binnen). Muggen worden vooral actief tijdens de avondschemering als het warm vochtig weer is en het ook bijna windstil is. Dus je boft: Het weer is nu minder drukkend; er is meer wind; en bovendien zijn de muggen het meest actief tijdens de avondschemering. Geniet ervan, want de muggen kunnen, in ieder geval bij mij, soms een lekker avondje buitenzitten goed vergallen.

Bronnen:
http://www.hylkemaplaagdier.nl/Insecten/mug.html

Ben er zelf ook zeer blij om, dat ik dit jaar maar één mug geplet heb, niet dat ik een mug niet raken kan, dat is door de ervaring van jaren geen probleem meer, nee, ik kan dit jaar zelf ook rustig buiten zitten en ook binnen geen muggen-last. Hopelijk blijft dit ook zo................

Ik weet niet waar je woont, maar hier in het oosten is het duidelijk mugloos. Muggen hebben water nodig om zich voort te kunnen planten. In het oosten van het land waar relatief weinig stilstaand water is, is afhankelijk van regelmatige neerslag voor het ontwikkelen van grote hoeveelheden muggen. Gezien de lange droge periode in het begin van het jaar, is de basis populatie voor grote zwermen niet tot stand gekomen, waar we nu de vruchten van vangen. Echter, de laatste weken is de regen weer wat regelmatiger geweest; Ik verwacht dat de muggendichtheid weer gaat toenemen de komende weken, als het weer ietwat wisselvallig blijft.

Waar de muggen zijn? Op mijn slaapkamer. Heb er gisteren één dood gemept. De rest (vijf stuks) weigerde naar de begrafenis te vliegen, dus die heb ik met een stofzuiger vervoert. Ik woon in het oosten van het land (niet ver van Markelo Marleen) en hier zijn dus wel muggen (helaas).

In mijn Kamer!!!!!!!

Bronnen:
mijn huis

Blijkbaar woon je in Markelo? Haha, ik dus ook. En ook aanmerkelijk minder muggen EN vliegen dan vorig jaar. Ik vermoed dat na de wijzen, nu ook de muggen uit het oosten zijn vertrokken.

Vorig jaar hadden we aanzienlijk minder last van muggen dan dit jaar. maar misschien kwam dat ook omdat we een zwaluwennest aan het huis hadden hangen. Het kan met de verschillende vorst periodes te maken hebben van deze winter. Een winter met verschillende vorst periodes met daartussen dooi zorgt er voor dat er al weer beesten uit hun winterslaap komen en daarna weer bevriezen. Maar wees gerust, ze komen vast weer terug. Geniet er van zolang het kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100