Welke klimplant heeft gladde/glanzende bladeren?

Ik zag een keer een hele mooie schutting bedekt met een hele mooie groene klimplant. Vandaag ben ik bij een tuincentrum geweest, maar ik kon die niet vinden. Wel allemaal verschillende soorten hedera's. Maar dat blad vind ik niet zo mooi. Heeft iemand misschien een idee welke klimplant ik bedoel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel van dat soort planten, zonder een nadere omschrijving van de bladvorm wordt het lastig. Als het geen klimopachtige plant is, dan kan het bijvoorbeeld Aristolochia zijn geweest, Duitse pijp: http://www.gardenvines.com/shop/images/aristolochia_macrophylla.jpg Of Akebia: http://www.esveld.nl/plantdias/21/21058.jpg Of een Clematisvariant. Of Humulus, hop: http://www.finegardening.com/CMS/uploadedimages/Images/Gardening/Plants/Humulus_lupulus_Aureus_jwb_lg.jpg Of Campsis, trompetklimmer: http://mijntuin.s3.amazonaws.com/plants/963.jpg Enzovoorts. Weet je nog wat de bladvorm was? Wanneer zag je 'm, was het in de zomer, of was de plant wintergroen? Zaten er bloemen in of waren er andere opvallende dingen (ranken, bessen, zoiets)?

Misschien heb je een Klimhortensia gezien. Verder heb je ook nog een Wilde wingerd, maar die is niet heel typisch groen. Toegevoegd na 2 minuten: foto is een klimhortensia met bloeiwijze Toegevoegd na 27 minuten: Een klimplant die je ook nog veel tegenkomt is een blauwe regen, maar die heeft geveerde bladeren.

er zijn heel veel soorten hedera's. in de bloeitijd veranderd hun bladvorm (ronder, groter en glimmender) misschien heb je dat wel gezien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100