beginnen de eerste verschijnselen van hooikoorts al weer?

welke bomen, natuurelementen hebben hier nu hun invloed op?
Ik merk alweer de eerste verschijnselen, prikkende ogen en gevoelige neus.
Is het extra vroeg dit jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hooikoortsseizoen is een paar weken geleden al begonnen, toen de eerste hazelaars en elzen gingen bloeien. Hier kun je per soort bekijken of er al meldingen zijn van bloei: http://www.weeronline.nl/europa/hooikoorts-nederland/135 Hier vind je ook informatie: http://www.natuurkalender.nl/toepassingen/hooikoorts/pollentellingen.asp Sterkte!

meestal gaat het om pollen in de lucht, volgens mij zijn die er nu niet.

Bomen en planten bloeien op verschillende tijdstippen van het jaar. Dus helaas zijn er bijna het hele jaar pollen in de lucht. Ook in januari/februari ;-) het is per persoon verschillend op welke pollen ze een allergische reactie vertonen.

deze pollen komen vaak in het begin van de lente. Aangezien het nu nog erg koud is en 's nachts nog wel vriest is de kans heel klein

Absoluut en al weer een tijdje trouwens! Het ligt er helmaal aan waar je allergisch voor bent, maar ik heb zelf al weer een week of 3 last. Heb er ook op de radio een paar weken geleden over gehoord.

Waarschijnlijk heb je een boompollenallergie? Ik ook namelijk, en ik merk het heel goed dat de hazelaar en els alweer katjes hebben. Het is niet uitzonderlijk dat je eind januari al last krijgt. Fijn he? ;) Voordat de berken beginnen duurt nog even.

Bij het gaan bloeien van de hazelaar in januari zijn er al veel mensen die hooikoortsverschijnselen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100