Kan een blauwe regen (Wisteria) goed wortelen in zandgrond en hoe kan ik hem dan het beste verzorgen?

Ik heb mijn blauwe regen (net gekocht) enkele dagen geleden geplaatst aan de voorkant van mijn huis. Nu is het zo dat daar zandgrond zit (in mijn achtertuin zit aarde) en ik wil graag weten of de blauwe regen hier wel tot volle wasdom kan komen?

Nu weet ik dat zandgrond minder goed vocht vasthoud en dat de blauwe regen dit juist nodig hebt maar ik vraag mijzelf af of ik er goed aan doe om hem hier te plaatsen?

De blauwe regen heeft al een fikse kluit en wellicht is het een idee om een deel zand weg te spitten en daar tuinaarde te plaatsen zodat de kluit hierin zit (goed voor het vocht) en dat de wortels dan verder in het zand kunnen wortelen?

Misschien kunnen jullie mij ook vertellen hoe ik de blauwe regen in het beginproces kan verzorgen zodat hij zo snel mogelijk zijn weg vindt in de zandgrond.

Veel dank voor jullie advies!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een blauwe regen kan heel oud worden, dus is het zeker de moeite waard er goede grond bij te doen. Zeker tegen een woning aan, is de grond vaak heel erg slecht. Graaf er een kruiwagen vol van uit en vervang deze met een kruiwagen potgrond ( 2 zakken van 40 l.) Geef hen twee keer per groeiseisoen, organische mest en zorg dat er draden zijn waarlangs hij zich kan winden.

Uit ervaring weet ik dat de Blauwe Regen groeit als kool in zandgrond. Het zal hem geen enkele moeite kosten om z'n weg te vinden. Zelfs op arme zandgrond gaat het heel goed. Wat je kunt doen om hem op weg te helpen is een schep mest aan z'n voetjes doen bij het poten, verder hoef je echt niks extra's te doen. In het eerste jaar wat water geven als het in de zomer erg droog wordt. En een beetje geduld hebben met de bloei: bij sommige soorten duurt het enkele jaren voordat ze echt gaan bloeien.

Een blauwe regen stelt niet veel eisen aan de grondsoort, dus zelfs zand zal volstaan. Beter is het om een deel van het plantgat te vervangen door de tuingrond zoals u aan de andere zijde van uw huis heeft. Mengen met turfmolm en gegarandeerd dat hij nooit droog staat. Niet teveel mesten als het een nieuwe plant is. En als laatste; blauwe regen staat het liefts in de volle zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100