Kan ik deze (wiet) planten nu al kweken?

http://www.azarius.nl/seedshop/autoflowering/speed_devil_sweet_seeds/

Zijn auto flowering en er staat in de beschrijving voor elk moment van het jaar.. Dus zou ik ze nu al eigenlijk kunnen buiten zetten?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan, maar ik zou het niet aanraden. Een weedplant heeft voor een goeie groeiperiode 16-18 uur licht per dag nodig, en daar kom je nu niet eens bij in de buurt waardoor je kleine, slappe plantjes krijgt waar geen grote toppen op kunnen groeien. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de planten gaan bloeien bij een cyclus van 12 uur licht, 12 uur donker. Aangezien we nu meer richting de 12/12 zitten heb je een grote kans dat als er al iets groeit, het zo snel als mogelijk in bloei probeert te komen waardoor je naast een klein, slap plantje ook kleine onderontwikkelde topjes krijgt. Advies van een huiskweker (ikzelf) wacht tot het voorjaar,of het begin van de zomer. Dan kan je ze lang laten staan waardoor je maximale groei en opbrengst bewerkstelligt. Toegevoegd na 3 minuten: Zal er voor de zekerheid nog even aan toevoegen dat ik de site goed bekeken heb, en het ziet er opzich goed uit, maar licht is echt onwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van de plant. ik heb ruime ervaring met verschillende soorten en als je voor het maximale gaat moet je wachten op de zon.

aan te raden is eerst voortrekken binnen en na ijsheiligen pas na buiten dat is na 12/13 mei dat houd in dat het dan niet meer vriest. kou is funest voor de wietplant buiten . trek ze binnen maar voor onder een tl buis cool white-dag licht. is het gefeminiseerd zaad of gewoon . als het gewoon zaad betreft hou dan rekening met ,dat je de mannetjes van de vrouwtjes moet selecteren . schrik niet dat is het simpelste van het simpelste maar je moet het wel doen ,of wil je nog meer zaden hebben.

In Nederland mag je vijf wietplanten thuis zelf kweken. Daar heb je geen dure lichtapparatuur voor nodig; je kan ze in de tuin of op een balkon in de zon zetten. Wietplanten doen het ook goed in huis voor een raam. Thuiskweek is onderdeel van het gedoogbeleid. Bij ontdekking door de politie wordt bij minder dan 5 planten zonder gebruik van een groeilamp niet tot vervolging over gegaan. De verdere behandeling vindt je op de onderstaande link

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/4933-ho...

ik zou ze nog niet buiten zetten er zit nog steeds vorst aan de grond ,en ze hebben inderdaad veel licht nodig het beste een tl lamp er boven hangen ,

als je wilt gaan auto floweren dan zou ik daar wel rond juni mee beginnen.. zie even jouw andere topic voor misschien toch een eventueele vervanger.. (je zou ook haast geen tot geen voeding hoeven te gebruiken bij dat soort planten.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100