waar blijven de wilde parkieten in de winter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overwinterende parkieten, zoals grasparkieten, en grotere soorten als de halsbanden, roodruggen, en valkparkieten blijven in de winter meestal op dezelfde plaatsen en kunnen evengoed als de parkieten in volieres overwinteren. 's Nachts zoeken ze een schuilplaats tegen de kou. Ze weten echt wel hoe ze aan hun voer kunnen komen en ik denk dat ze zelfs in het voorjaar het ook nog presteren om in het wild jongen voort te brengen. Deze vogels kunnen zich buitengewoon aanpassen.

Je bedoelt de verwilderde halsbandparkieten denk ik, nou die zijn winterhard en eten in de winter zaden van bomen, bladknoppen en schors, voorlal bladknoppen is zeer hoogwaardig voedsel, dus hebben ze maar weinig nodig.

Ik zie, en vooral hoor ze, regelmatig in de parken in Amsterdam, dus ze overwinteren gewoon hier.

Een populatie die ik 2jaar geleden iedere dag in rotterdam zag bleef de hele winter in het zelfde gebied bij een bejaarden flat zitten

die blijven lekker in de stad, en snoepen van de vetbollen en pindasnoeren. ik krijg regelmatig meldingen van mensen die een "ontsnapte papegaai" aan hun vetbol hebben hangen. het zijn uitgenaste vogels die zich uitstekend redden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100