Sloot achter het huis stinkt wat kan ik ertegen doen?

het is een ca 100 mtr lange ondiepe sloot die dood loopt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of met een baggerbeugel aan de slag of een loonwerker bellen die je sloot kan uitbaggeren.... Toegevoegd na 15 minuten: dit plaatje komt van google...

Contact opnemen met het Hoogheemraadschap (of Waterschap). Er is iemand "onderhoudsplichtig" voor die sloot. Dat kan het Hoogheemraadschap zijn, of jijzelf. De oplossing is waarschijnlijk uitbaggeren. "Op de bodem van iedere sloot verzamelt zich in de loop van de tijd bagger. Bagger ontstaat onder andere uit gevallen bladeren, plantenresten en zwerfvuil. Door deze bagger wordt het water steeds ondieper en troebeler. Het kleine laagje water heeft nog maar een beperkte hoeveelheid zuurstof. Dieren en planten kunnen er niet goed meer in leven en bij warm weer kan het water gaan stinken. Een ondiepe sloot kan ook minder water afvoeren. Bij hevige regenval kan dit leiden tot overstromingen. Genoeg redenen voor het waterschap om in actie te komen."

Bronnen:
http://www.hdsr.nl/actueel/nieuws/@204172/nieuws/

Uitbaggeren is inderdaad de oplossing. Probeer er tevens voor te zorgen dat er doorstroming is en dat het water niet stilstaat. U geeft aan dat de sloot doodloopt, dus dan is het deste belangrijker, dat er enige diepte gecreëerd wordt.

En misschien na het uitbaggeren de oevers vol zaaien met (water)munt. Doet het goed op een wat nattere ondergrond en geurt heerlijk.

Het is ook mogelijk dat het water verbonden is met het water wat aan de andere kant van de weg ligt dmv een grote pijp die verstopt is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100