Welke haag is bestand tegen strooizout en kan ik laag houden ?

Onze voortuin grenst aan de weg.Op deze weg word in de winter rijkelijk gestrooid met zout.Er stond altijd een laurierheg maar deze hebben we gerooid omdat hij te breed werd en er zaten lelijke/dode plekken in vanwege het zout.Welke haag kan ik planten zodat mijn tuin beschermd word tegen al dat zout,maar die niet zo hoog word dat we er niet meer overheen kunnen kijken en die goed bestand is tegen zout ?

Misschien nog andere ideeën ook i.p.v. een haag ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U zou een viburnum kunnen proberen, die is bladhoudend en heel sterk (staat bij mij ook langs de kant van de weg én heeft te maken met zeewinden. Een viburnum snoeien kan prima, maar wel in het voorjaar, anders zitten er in het najaar geen bloemen aan!

Den

Dat is heel moeilijk om zo maar te beantwoorden, de grondsoort, natte of droge grond, een beetje zout of juist veel zout en hoe veel is dan veel? Kijk in je omgeving naar de zelfde situatie als bij jou, kijk welke hagen er wel goed groeien, dan weet je zeker of je een goede keus maakt. Maar een leuk hekje, mooi bruin gebeitst, staat ook goed, en hoef je niet te knippen.

Ik denk dat het lastig wordt, veel planten en heggen hebben last van het strooizout. Er zijn enkele bomen die er wel goed tegen kunnen zoals de fraxinus nana, maar dan heb je wel een boom en ik denk niet dat dat de bedoeling is. je kunt verder nog denken aan een afrastering van kastanjehout, dat schijnt goed tegen extreme weersomstandigheden te kunnen en ook tegen zout. Je ziet ook in de duinen bij de zee hekwerken van kastanjehout.

Berberus Rimpelroos

rozenbottel, kun je ook wel aardig een haag van maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100