Hoe kom ik van die smerige rooklucht af?

Hoi, ik heb pas een nieuw huis gekocht. Wat bleek: de buren roken heel veel, zoveel dat zelfs ons huis nu naar rook stinkt. We hebben al heel veel geprobeerd: van wierook tot heel simpel alle ramen en deuren open zetten, maar het helpt allemaal gewoon niet. Heeft iemand een tip van jullie hoe ik die smerige rooklucht uit ons huis kan verwijderen (dus niet: plak je ramen en deuren goed dicht en zorg er voor dat die rook niet meer binnenkomt). Als jullie tips hebben om die rook te verwijderen, hoor ik dat graag

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet schaaltjes met azijn neer. Beetje uit het zicht, bovenop een kast bv en de vieze rooklucht verdwijnt. Ook kan je een natte thee- of handdoek in de kamer ophangen over een stoel en deze neemt veel op. Wellicht niet als het zo erg stinkt in een keer, maar de aanhouder wint. Succes!

Wat vervelend. Weet je zeker dat de rook van de buren komt? Dat het geen 'oude' rooklucht is, die is achtergelaten door de vorige bewoners? Rook gaat bijvoorbeeld graag in hout zitten. Indien het inderdaad van de buren komt (rook schijnt zelfs door muren te gaan, maar vooral ventilatiesystemen), heb ik een aantal tips gevonden op de site van stroming.nl. Ik zal deze tips erbij vermelden. Indien deze niet helpen, kun je een afspraak met hen maken, zodat het professioneel wordt opgelost.

Je zou e-sigaretten voor ze aan kunnen schaffen , die stinken , bijna , niet en zijn veel gezonder , in Engeland sinds kort , in het "ziekenfonds pakket" !

Het is natuurlijk de vraag of de rook van de buren komt, maar rooklucht is erg hardnekkig en gaat vooral in zachte materialen zitten zoals hout, behangpapier, stof (gordijnen) maar ook verf. Als je de boel opnieuw behangen en geverfd hebt kun je overwegen om een ozonbehandeling te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Huismiddeltjes als schaaltjes azijn of houtskool kunnen helpen, maar mijn ervaring is dat het effect matig is. Er is overigens niets dat op de langere termijn helpt als je buren blijven wonen/roken.

Toegevoegd op 02 december 2018 10:55: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100