nieuwbouwhuis gekocht; wie kan mij helpen welke logistieke volgorde ik moet volgen om het huis in te richten? Welk blad of magazine moet ik kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk eerst of je ergens schimmelplekken ziet! Met dit weer is het heel normaal omdat een nieuwbouwhuis nog heel veel vocht ( wel tot zo'n 4000 liter)bevat. Laat je niet afschepen met het verhaal dat dit vanzelf bijtrekt en verdwijnt, dit is niet altijd waar. Het kan later weer door de verf of het behang heen komen en dan heb je niet alleen weerplekken maar ook last van je luchtwegen. De aannemer is verplicht dit te behandelen. dit betekent dat ze een schimmelbehandeling moeten geven én op hun kosten flink moeten stoken. Is de keuken al geplaatst en staat de CV. ketel al in het huis? Dan zou ik als eerste ervoor zorgen dat ik al in het huis kon slapen en beginnen met de slaapkamer. Je zou de eerste niet zijn waar in het al opgeleverde huis werd ingebroken en de CV.ketel of koperen leidingen/buizen gestolen zijn! Zodra er opgeleverd is, is het huis namelijk jouw verantwoording. Er wordt relatief vaak gestolen uit nieuwbouwhuizen, zowel voor als na de oplevering. Een goede tip dus om na de oplevering in je huis te slapen. Lukt dit niet, dan is het niet verkeerd om als allereerste een vorm van beveiligingssysteem te installeren, ook al zijn het alleen camera's bij de voordeur en binnenin het huis. Via je smartfone kan je dan op elk moment je huis in de gaten houden. Vanwege het vele vocht dat in de wanden en vloer zit, moet je eerst beginnen met de wanden/plafond goed voor te strijken, anders kost het je veel dure latex/verf vanwege de sterke zuigende werking. Je kunt ervan uitgaan dat de wanden nog zo'n 2 jaar zullen werken en dat hierdoor scheuren kunnen ontstaan. Dit wil je niet bij vers gestuct of met duur behang beklede wanden. De beste optie is om glasvezelbehang te kiezen om evtl. scheuren op te vangen, dit is een stevige beschermlaag en je ziet de scheuren niet áls ze ontstaan zijn. Het is alleen wit, maar dit kan je schilderen en zelfs eroverheen behangen met ander behang. Je kunt de betonnen wanden ook opvullen, schuren en met voorstrijk behandelen, daarna kan je ze schilderen. Als er na een tijdje barsten ontstaan,vanwege de vochtverdamping, kan je die makkelijk opvullen en schilderen. Ook kan je behangen met 'bouwbehang'. Dit is een goede en tijdelijke oplossing. Dit behang is vochtdoorlatend en als de wanden hun vocht kwijt zijn, kan je mooi behang nemen. Test met een stuk plastic waar je iets zwaars op legt, of er nog vocht in de vloer zit, voordat je de vloer legt. Na enkele dagen zie je óf vocht op het plastic, zie verder bij reactie.

Uitermate kies je zelf de volgorde. Uit mijn ervaring : Slaapkamer(s) Keuken Badkamer Woonkamer Zolder Kelder Bij alle gevallen zou je moeten beslissen over de vloer eerst. Gaat het parket worden, vloertegels of marmersteen. Zowieso kun je de basisvloer al leggen als je niet met Chape gaat werken. dan kun je dikke OSB platen plaatsen indien al je leidingen/bekabeling al is geplaatst en dan kun je de vloer nog eens isoleren. Als je vloerverwarming wilt plaatsen dan raad ik aan een bedrijf dit te laten doen en dan zou je het meest gepaste vloer dat deze mensen je aanraden plaatsen. Ikzelf ben afkomstig van België dus ik kan je geen Nederlandse magazine voorstellen, maar ik heb bij de bron een link geplaatst waar je wat ideetjes kan halen.

Bronnen:
https://www.bol.com/nl/p/belgisch-budget-b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100