Is een boxspring beter voor mensen met rugklachten?

Goeiedag,

Het wordt tijd dat ik een nieuw bed koop nu twijfel ik tussen een bed en een boxspring. Op internet vind je veel getuigenissen van mensen die beter slapen op een boxspring en deze ook hun rugklachten verminderd. Ikzelf heb scoliose en mijn vriend heeft zeer veel last van lage rugpijn. Nu zoeken wij dus een bed of boxspring die de pijn kan verminderen. Iemand ervaring met een boxspring? wat voor verschil is er tussen een bed en een boxspring qua ondersteuning. (Zou voor beiden een Pocketvering matras nemen omdat die "de beste" ondersteuning beiden.)
Ook nog een klein detail ons budget is niet super breed (1000€ aan een bed kan ik niet geven, 500€ wel).

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben zelf 2x geopereerd aan een hernia,en nog steeds rugklachten. Maar ik zweer bij een boxspring,ik vind dat je met een matras veel te recht en te hard ligt. Mijn vrouw slaapt op een matras,maar als ik daar wel eens een nacht opligt ben ik de volgende morgen gebroken. Er zijn op internet zaken te vinden waar je het uit kunt proberen,mag je evt als het niet bevalt terug.

Ik slaap al 44 jaar op verschillende boxsprings.De matras is SG 42. Al die tijd geen rugklachten gehad. Maar ik heb altijd een Pullman gekocht. Betere kwaliteit betaalt zich altijd terug. Je moet de aanschafprijs delen door het aantal nachten dat je heerlijk slaapt!

Het gaat er niet om of je een matras of een boxspring koopt. Beide zijn er in goede en slechte kwaliteiten. Ik heb al alles geprobeerd , tot waterbed toe ( toen die eruit ging werd de elektriciteitsrekening €500,- per jaar lager). Ik heb nu een Tempur matras. Ja, het kost een paar centen maar ik ben nooit zo lekker uitgeslapen geweest. Wil je toch een boxspring, dan ben je hetzelfde geld kwijt wil je een goede hebben waar je heerlijk in slaapt. Het is dus een kwestie van"wat wil ik uitgeven".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100