Is laagpolige vloerbedekking een goede ondervloer voor laminaat?

Ik wil laminaat leggen en heb nu laagpolige vloerbedekking. Kan ik deze vloerbedekking als ondervloer gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat vroegen wij ons ook af toen we op de slaapkamers laminaat wilden leggen. We hebben besloten het gewoon op de vaste vloerbedekking te leggen. Alternatief was om alles eruit te trekken en er groene platen of folie onder te leggen. Dat vonden we eigenlijk te gek en daarom besloten het laminaat erop te leggen. Na 5 jaar nog geen problemen hoor. Geen kieren en naden of stofnesten. Het is daarentegen dempend en isolerend.

Het heeft teveel vering waardoor als je er overloopt de naden van het laminaat los kunnen komen Toegevoegd na 3 minuten: Realiseer je dat als het vloerbedekking er al een aantal jaar in ligt je laminaat gaat leggen op een stofnest

hier is een forum die erover gaat http://forum.fok.nl/topic/1332925 Toegevoegd na 25 seconden: wat erover gaat bedoel ik

Als je het laminaat lijmt kan dat zeker, is geluid dempend en isolerend.

Kan uitstekend. De laminaatman waar wij het hebben gekocht legt er altijd dunne vloerbedekking onder. Het dempt en isoleert beter dan folie. Het ligt er hier prima in en is niet gaan werken o.i.d.

Volgens mij wordt het vaak afgeraden. In vloerbedekking zit vaak veel vuil en stof wat weer kan gaan rotten en/of stinken wanneer het onder het laminaat ligt omdat het dan weinig tot niet kan ademen zeg maar. Dus ik zou het niet doen.

Ja dat kan gewoon, laminaat is vaak gewoon kunststof en zal niet zo snel ergens op reageren, het is enorm sterk spul.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100