Op welke manier kan ik deze planken bevestigen?

Ik zou graag dit namaken in mijn appartement, maar heb totaal geen verstand van klussen etc. Moet het door de muur geboord worden? Kan het geplakt worden?

P.S. Ik heb ook geen idee waar ik zulke planken zou kunnen kopen en op maat kan laten maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt natuurlijk gaatjes boren met een plug erin en dan de planken vastschroeven. Een andere manier is, als de planken en de muur niet al te ruw en krom zijn, het gebruik van Bisom montage kit. Dat zit in een tube. Volg de gebruiksaanwijzing en geef de planken de rijd om te drogen voordat je er iets zwaars aan hangt. Je moet die kit niet net zoals lijm uitsmeren, maar er in dotjes op doen, ongeveer zoals je tandpasta op je tandenborstel doet. In kleine "bergjes" dus. Daarna de plank tegen de muur drukken met een waterpas erlangs zodat je kan zien of ze netjes verticaal hangen, of van te voren een mooi recht streepje op de muur zetten. Dan de planken zachtjes met een hamer gelijkmatig aantikken wn. dan zit het na een paar dagen echt muurvast. Toegevoegd na 1 dag: Als de planken zoals op de foto op de plint steunen of op de grond, dan hoeven ze niet zo zwaar verankerd te worden aan de muur. Ze kunnen immers niet naar beneden zakken. De montagekit zal dan zeker voldoende houvast geven.

Afhankelijk van de muur en wat (het gewicht) er in die manden gaat, kan je het zelfs met goed dubbelzijdig tape bevestigen. Ga eens kijken/vragen bij een houthandel. (dus niet bij een bouwmarkt) Even zoeken en je vindt vast wel iemand die "oud" hout verkoopt.

Heb je geen handige vriend in je familie of je kennissenkring? Als je er echt geen verstand van hebt, niet aan beginnen. Begin maar eens met een vogelhuisje, om te oefenen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100